CiddiGazete- TBMM'de acil toplantı kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yöneticileri ve milletvekilleri; TBMM'den Adalet Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlık önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

- Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığın böyle bir adaletsizliği kimsenin yaşamasını istemem. 6 yaşında bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede.

- Günlerdir bekliyorum, bir ses verecek mi siyasal iktidar diye... Konu Meclis'te gündeme getirildiğinde, Aile Bakanı açıklama yapıyor, "İki yıldır bu meseleyi biliyoruz" diyor. İki gün değil, iki ay değil... İki yıldır!

- İki yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da iki yıldır ne yaptınız Allah aşkına? Yüzünüze gözünüze dursun. Sistematik bir tecavüz var ve siz iki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmıyor.

"FOTOROMAN" POLİSLERİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMIŞ

- Bereket versin gazeteciler var bu ülkede, haber yaptılar da bizler de duyduk. Adalet Bakanlığı'nın önündeyiz, adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz.

- Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor, Aile Bakanlığı'nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de "fotoroman" var, polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar.

- Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı? Kim onların önüne engel olarak çıkıyor? Kim onların görevlerini yapmasına engel oluyor? Savcılar hangi gerekçeyle bu dosyaların üzerini kapatıyorlar?