CiddiGazete- İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı hakkında, "Erdoğan, ısrarla ve inatla aday olarak karşısında en çok Kılıçdaroğlu'nu görmek istiyor. Çünkü Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin kazanacağına inanıyor" ifadeleriyle başlayan tartışma sürüyor.

Yavuz Ağıralioğlu’nun bu sözlerine yönelik bir eleştiri de CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’dan geldi.

ALTILI MASANIN ADAYI

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen “Yüzler Kulübü” programının konuğu CHP Başkanvekili Engin Altay, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda şu görüşleri dile getirdi:

“Parti kurmaylarının siyasi partilerinin stratejilerinde rolleri etkileyici olmaktır. Genel başkanımızın bize bir talimatı var, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yetkili genel başkanlardır.

Sayın Ağıralioğlu’nun o açıklamasının kişisel olduğu söylendi. Bu masanın kuruluş gerekçesini çok önemsiyorum. Masayı oluşturan liderin ortak paydası bunların 6’sı da namuslu insanlar.

Biz anayasada anlaşamamışken, geçiş sürecinde, temel politikalarda mutabık kalamazsak şimdiden aday ilan etmenin kime ne faydası var? Bu üç konuda mutabık olduğumuz an aday konusunda mutabık kalamaması mümkün değil.”

AĞIRALİOĞLU’NA TEPKİ

Engin Altay, Yavuz Ağıralioğlu’nun sözlerine ilişkin eleştirisini ise, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha. Bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil" sözleriyle dile getirdi.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU

Engin Altay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin soru üzerine, “İmamoğlu’nun da Yavaş’ın da sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğunu biliyorum. CHP’nin kurumsal olarak, yönetsel olarak Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olarak istemesinden doğal bir şey olamaz” cevabını verdi.

'DÖKE SAÇA KAZANILIR'

“Biz, Ekrem beyi, Mansur beyi ve Kemal beyi milletin önüne sunan bir anket yapmayız” diyen Altay’a, “Kim daha çok teveccüh görüyor” sorusu sorulunca, “Kemal bey. Tayyip Erdoğan karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır, bu kadar basit” diye cevap verdi.

AĞIRALİOĞLU’NDAN CEVAP

Engin Altay’ın bu açıklamalarının ardından İYİ Partili Ağıralioğlu eleştirilerine bu kez Twitter’dan devam etti.

Ağıralioğlu, “Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz. Siyasette, ‘Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız’ kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir” ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, KARAR TV'nin Orta Dalga programında özetle şunları söylemişti:

"Erdoğan, ısrarla ve inatla aday olarak karşısında en çok Kılıçdaroğlu'nu görmek istiyor. Çünkü Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin kazanacağına inanıyor.

En çok Tayyip Bey'in görmek istediği aday kim? Konuşmalarından çıkardığımız yıllardır ısrarla ve inatla sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben bu kabil bir eleştirinin merkezinde oturacak olsam böyle bir eleştiri de kaygı da niye bulunayım ki? Yani Tayyip beyin en çok görmek istediği aday sayın Kılıçdaroğlu ise, benim sizin dediğiniz ithamın altında olmamı sağlayacak olan şey nedir? Hiç itiraz etmemek.

Halbuki ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum. Diyorum ki, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi yani bunu görüp görmemiz lazım falan diyorum. Oo Yavuz Ağıralioğlu, iktidar cenahının kulisini şey yapıyor. İktidar cenahının kulisi en çok görmek istediği adayı en çok görmek istediği şekilde böyle karşısında muhatap görmek istiyor. Benim şimdi adayla ilgili bir rezervem yok ki. Sağ seçmenin oy isteksizliğini mevzu ediyorum. Dolayısıyla tam olarak üstüne bastınız. Sorunuz da o şekildeydi. Ben onu kastediyorum. Arkadaşların tahammülsüzlüğünden iş bana böyle bir suçlama yapmaya kadar geldi. Nezaketsizliğe bakın. Hükümete istişareye kapalı diyenlere bakın. Hükümete farklı seslere tahammülü yok diyenlere bakın. Bize demokrasi vaat edenlere bakın. Ne güzel dünya ya. Herkesin eli belinde.

Bana dedikleri bir haftadır sadece kaybedebiliriz kaygısından dolayı bana söyledikleri lafların onda birini devlet, millet düşmanlarına söyleyemezler. Söylesinler bakalım. Efendim HDP'nin oyları falan var güzellemesinin arkasında soykırım var diyenlere, devlet soykırım yaptı diyenlere, Türk devleti kimyasal silah kullanıyor diyenlere, Türk milleti narko devlet gibi davranıyor diyenlere çıtı çıkmamış adamlar benim kaybetme kaygımın üstüne atladılar.”