CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, ön seçim oylamalarıyla ilgili tartışmalar sırasında Divan Başkanı Hakkı Süha Okay’ın üzerine yürüyerek ağır küfürler ettiği ileri sürülen olaya ilişkin Genel Merkez hâlâ sessiz. Geçen çarşamba günü MYK toplantısından sonra da konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak toplantıdan hemen sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, Hakkı Süha Okay’ın Cinnah Caddesi’ndeki ofisini ziyaret etmesi dikkat çekti. Düzgün Haber’e göre Özkoç, “Hakkı ağabey” diye hitap ettiği Okay’dan şöyle özür diledi: “Sen benim hem yaşça hem de siyaseten büyüğümsün. Ben hem aile terbiyesi hem de parti terbiyesi almış bir insanım. Kurultayda o gergin ortamda seni kıracak bir davranışım oldu. Bu sadece sana karşı bir hareket değildi. Genel Başkan’ın önünde böyle bir olayın yaşanmasından da ayrıca çok üzüldüm.”

‘PARTİNİN SORUNU’

Bugüne kadar birçok kongre yönettiğini, ancak ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten Okay ise “Sonuçta ben orada Divan Başkanı olarak partiyi temsil ediyorum. İstesem kongreye ara verip, seni salondan çıkarabilirdim. Sana aynı sertlikte yanıt da verebilirdim. Ama partimi düşündüğüm için bunu yapmadım” dedi. Okay’ın “Bu kişisel bir sorun olmasının ötesinde partinin sorunudur” sözleri, parti yönetimine ‘adım at’ mesajı olarak yorumlandı.

Özkoç’un partinin kapalı grup ya da Parti Meclisi toplantısında özrünü tekrarlayacağı belirtiliyor.

MUHALİFLER TOPLANDI

Genel Merkez’in tüzük taslağına bir bildiri ile karşı çıkan çeşitli gruplara mensup 47 muhalif milletvekilinin temsilcileri, salı günü Meclis Halkla İlişkiler binasında bir toplantı yaptı. 25 milletvekilinin katıldığı toplantıda, Tüzük Kurultayı’nda Divan Başkanı Hakkı Süha Okay’ın üzerine yürüyerek küfrettiği ileri sürülen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a karşı alınacak tavır konusu da masaya yatırıldı.

Bazı milletvekilleri, Özkoç’un grup başkanvekilliğinden düşürülmesi için ‘güvensizlik önergesi’ verilmesi için imza toplanmasını önerdi. Ancak öneri Genel Merkez’in tavrını beklemenin doğru olacağı gerekçesiyle şimdilik kabul görmedi.

Zihni Erdem