CiddiGazete- CHP listelerinden seçime girecek olan Saadet Partili isimler belli oldu. İşte o isimler ve özgeçmişleri:

BİROL AYDIN/ İstanbul-1. bölge sıra: 5

Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane‘de doğdu. İlk ve ortaöğretimini Gebze'de, yükseköğrenimini Tunus Zeytune Üniversitesi’nde tamamladı. Üniversite sonrası Milli Gençlik Vakfı Gebze Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. Milli Görüş partilerinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 2002-2005 yıllarında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldu.

Haziran 2014'te Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Aydın, 1 Ekim 2017 yılında Saadet Partisi İstanbul 6. Olağan İl Kongresinde görevini Dr. Abdullah Sevim'e devretti.

Birol Aydın, evli ve 3 çocuk sahibidir. Saadet Partisi 27. dönem İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

HASAN BİTMEZ/ Kocaeli sıra: 4

1969 yılında Giresun/Alucra'da doğdu. İlkokulu İstanbul'da okuduktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu ve El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde okudu.

Milli Gençlik Vakfının çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Kurucuları arasında yer aldığı GİLMDER (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği)'in bir dönem başkanlığını yaptı.

2008-2010 yılları arasında yine kurucuları arasında yer aldığı IYFO (International Youth Form)'nun Genel Başkanlık görevini üstlendi.

2006-2010 yıllarında arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini yaptı.

İnsani yardım çalışmaları çerçevesinde Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneğinin yardımlarını Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana, Hindistan gibi muhtelif ülkelere ulaştırdı.

Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatında başlayan siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi ve Saadet Partisinde devam etti.

Saadet Partisi Genel Merkezinde çeşitli kademelerde görevde bulunduktan sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanlığını üstlendi.

Halen Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi'dir.

Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Saadet Partisi 27. dönem İstanbul 3. bölge 2. sıra milletvekili adayıdır.

MAHMUT ARIKAN/ Kayseri sıra: 2

1977 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. 1999 yılında Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden mezun oldu.

Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı Okul Başkanlığı, Saadet Partisi'nin kuruluşundan itibaren gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı ve il başkanlığı görevlerinde bulundu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

ÜSİAD, ASKON, İMO, Cansuyu, AGD başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Mahmut Arıkan, evli ve üç çocuk sahibidir.

MESUT DOĞAN/ Ankara 3. bölge sıra: 3

Mesut Doğan, 1972'de Tokat'ın Niksar ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Tokat Erbaa'da tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesini 1997'de bitirdi. Milli Gençlik Vakfı başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulundu. 2002'den beri aktif siyasetin içerisinde yer alıp, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma ekibinde görev yaptı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini 2014'ten beri yürütüyor. Evli ve dört çocuk babası.

BÜLENT KAYA/ İstanbul 3. bölge sıra: 7

1973 yılında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğdu.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukatlık ve hukuk danışmanlığı yapmaktadır.

Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Kültür ve Eğitim Vakfı'nda çeşitli görevlerde bulundu.

2018 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Adaylığı yapmıştır. Kaya, evli ve 4 çocuk babasıdır.

MEHMET KARAMAN/ Samsun sıra: 2

Samsun'un Ladik ilçesi doğumludur. Mehmet Karaman Saadet Partisi Genel Başkanı merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın özel kalem müdürü olarak uzun yıllar görev yaptı. Mehmet Karaman geçmiş yıllarda Fazilet Partisi’nden 3. sıra Samsun milletvekili adayı oldu. 1956 yılı doğumlu Mehmet Karaman, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. Diğer görevleri: İlkokul Öğretmenliği (1972-1975), Samsun Veteriner Meslek Lisesi Matematik Öğretmenliği (1977-1979), RP Ankara İl Başkanı (1986), RP Özel Kalem Müdürü (1988), Başbakan Müşaviri ve Özel Kalem Müdürü (1996-1997)

MUSTAFA KAYA/ İstanbul 2. bölge sıra: 5

1974 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Sivas-Koyulhisar’lıdır. Lisans eğitimin Uluslararası İlişkiler bölümünde, yüksek lisansını ise İşletme (MBA) dalında Bilgi Üniversitesi'nde tamamladı. Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı, daha sonra ise Milli Görüş partilerinin çeşitli kademelerinde görevler üstlendi.

2011- 2016 yılları arasında TV5 televizyonunda haftalık canlı olarak yayınlanan "Sınır Ötesi" programını yaptı ve sundu. Halen Milli Gazete’de köşe yazıları yayınlanmaktadır. Yeni Bir Dünya İşadamları Derneği (YENİAD) yönetim kurulu üyesidir. Birçok ulusal ve yerel STK’larda sorumluluklar üstlenen Mustafa Kaya, evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. Halen Saadet Partisi GİK üyesidir.

NECMETTİN ÇALIŞKAN/ Hatay sıra: 4

1 Ağustos 1973 yılında Hatay'da doğdu. Hafızlığı 1984, İmam Hatip Lisesini 1991, Mısır El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1995 bitirdi. 2000'de Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans, 2013'te İlahiyat Fakültesi Tefsir Dalında Doktor, 2014 yılında ise Mustafa Kemal Üniversitesi Yrd. Doç. unvanını elde etti.

Milli Gazete köşe yazarı olan Çalışkan, 20. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Refah Partisi grubunda milletvekili danışmanlığı, gazetecilik, radyo programcılığı yaptı. Sarı basın kartı sahibidir. Osmanlıca, bilgisayar programcılığı, hızlı okuma, pazarlama ve satış teknikleri, dış ticaret, ilk yardım eğitimi gibi çeşitli seminer ve kurslara katılmıştır ve helal gıda denetmenidir.

12 yıl süreyle Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yapan Çalışkan, halen Genel İdare Kurulu üyesi ve dış ilişkiler başkan yardımcısıdır. Gıda, tarım, sanayi, ihracat ve perakende zinciri alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinin yöneticisidir. İngilizce ve iyi derecede Arapça bilmektedir.

ŞERAFETTİN KILIÇ/ Antalya sıra: 5

Aydın'ın Çine ilçesi Suğukoluk Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi'nde aldıktan sonra Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümünden 1981 yılında mezun oldu.

Sakarya Üniversitesi kamu gözetimi muhasebe ve denetim standartları konulu eğitimini tamamlayarak sertifikasını aldı. Serbest muhasebeci-mali müşavir olan Şerafettin Kılıç evli ve 4 çocuk babası. Kılıç, Arapça ve İngilizce biliyor.

MEHMET ATMACA/ Bursa 1. bölge sıra: 3

20 Ocak 1966 Çaykara doğumludur. ilk ve ortaokul öğretimini Çaykara'da aldı. Aile 1980 yılında İnegöl'e yerleşti. 1984-85 İnegöl Lisesi mezunudur. İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini Anadolu Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini ise Osmangazi Üniversitesi'nde yaptı. 1994 yılından itibaren Mehmet Atmaca Proje Ofisi, 1998 yılından itibaren de Yapısal Analiz Müh. Müş. İnş. Ltd. Şti Genel Müdürü olarak ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

1995 yılında İnegöl Alanyurt'un belde statüsüne kavuşması üzerine yapılan ilk seçimde Refah Partisi Alanyurt Belediye Meclis Üyeliği görevine seçildi. 1995-99 yılları bu görevi yerine getirdi. Sonrasında işini ve aktif siyasetini Bursa Merkezde sürdürdü. Öncesinde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğu Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatında 2013 yılında Başkan seçildi ve aynı görevi o tarihten itibaren sürdürüyor.

FATİH AYDIN/ Afyonkarahisar sıra: 2

1983 yılında Kayseri’de doğdu. Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gördü.

3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra siyaset hayatına başlayan Aydın, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı. Saadet Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Şube ve Bölge Üniversite Başkanlığı, Genel Merkez Üniversite Teşkilat Başkanlığı ve Şube Ortaöğretim Başkanlığı olmak üzere Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nde çeşitli görevlerde bulundu. Aydın, evli ve üç çocuk babasıdır.

ABDULLAH AKIN/ Elazığ sıra: 2

1983 yılında Elazığ’da doğan Akın, İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladıktan sonra 2006 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Elektronik Ana Bilim dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Akın, 2010 yılında Türkiye’nin ilk LED ampul üretim tesisini Elazığ’da kurdu ve bu sayede yılın mucidi ödülü, Yılın İnovatif Yatırımı Ödülü, Yılın Sosyal Girişimcisi Ödülüne layık görüldü.

2018 yılında Türkiye’nin ilk milli ve yerli silah fenerini üretip Deniz Kuvvetlerinin kullanımına sundu ve NATO onay kodu aldı. Savunma, Harp ve Elektronik sanayiine yönelik milli menfaatlere yönelik çeşitli çalışmalara imza attı. 25 yılı aşkın süre Milli Gençlik Vakfı Ortaöğretim, Merkez İlçe Teşkilatında görev yürütüp ve Üniversite Teşkilatı başkanlığı yaptı.

AHMET SUNAR/ Kütahya sıra: 2

HÜSEYİN YILDIZHAN/ Isparta sıra: 3

1977 yılında Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde aynı dalda yüksek lisans yapan Yıldırım, şehir planlamacısı olarak görev yapıyor. Saadet Partisi Isparta il başkan yardımcılığı görevinde de bulundu.

ABDURRAHMAN ERGİN/ Diyarbakır sıra: 3

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı

AHMET TOKLUCUOĞLU/ Ordu sıra: 3

MURAT OZAN/ Erzurum sıra: 2

SERDAR ATALAYA/ Bingöl sıra: 1

1970 Bingöl Bahçelievler Mahallesi doğumlu. İlkokulu Atatürk ilkokulunda, Ortaokulu Merkez Ortaokulunda okudu. Lise öğreniminin 1. sınıfını Bingöl Lisesinde 2. ve 3. sınıfını Malatya Lisesi’nde tamamladı.

1987 yılında kayıt yaptırdığı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Bingöl İl Bayındırlık Müdürlüğü’nde göreve başladı.

1994 Bingöl Belediyesine geçiş yaptı ve bir süre Fen İşleri Müdürlüğü’ne vekalet etti. Sonradan yeni kurulan Bingöl Belediyesi İmar Müdürlüğüne atandı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesine geçiş yaptı.

Burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mesken ve Gecekondu İşleri Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2004 yılında, 7 yıl görev yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

Daha sonra bu görevinden istifa ederek Bingöl Belediye Başkanlığına seçilerek Başkanlık görevini devraldı. Evli ve 3 çocuk babasıdır, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

MEHMET İSLAM/ Gaziantep sıra: 9

1966 Gaziantep doğumlu olup, ilk, orta ve lise tahsilini Gaziantep’de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Emekli olduktan sonra Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 6 çocuk babasıdır.

ALİ FETHİ GÜRLER/ Sakarya sıra: 7

ABDULLAH DİREK/ Şanlıurfa sıra: 8

MUHAMMET YILDIZ/ Rize sıra: 3

SEYİT AHMET GÜHER/ Çorum sıra: 4