CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol ile düzenlediği basın toplantısında 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, 2023 yılında brüt asgari ücret 10 bin 8 TL, net asgari ücret ise 8 bin 506,80 TL olacak. Net asgari ücretteki artış oranı ocak ayına göre yüzde 100, temmuz ayına göre yüzde 54,66 olurken, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 74,43 olarak gerçekleşti.

CHP Esnaf ve Sanatkârlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretin 8 bin 500 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi.

8 bin 500 liralık asgari ücretin kayıpları karşılamayacağını ifade eden Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“8500 TL’lik asgari ücret, ne yılın ortasında verilen eksik zammı, ne yılın ikinci yarısında enflasyon karşısındaki erimeyi ne de gelecek yıl ki muhtemel kayıpları karşılamadı, karşılamayacak.

#Asgariücret, sofradaki kayıpları telafi etmeyecek, alım gücündeki kayıp giderilmeyecektir.

Son bir yılda gıda enflasyonundaki artış yüzde 102,5. Son 6 ayda temel gıda ürünlerine %70 ile %87 arasında zam gelmişken, asgari ücrete yüzde 54 oranında zam geldi.

Sarayında günlük 10 milyon TL harcayan Erdoğan, milyonlarca asgari ücretliye bir kez daha açlığı layık gördü.

Enflasyon en büyük hırsızdır, bu hırsızlığa göz yuman, yol veren ise saray iktidarıdır. AKP, 8500 TL asgari ücret ile yapılan hırsızlığa göz yummuş, hırsızlığa ortak olmuştur.

Minareyi çalan iktidar, 8500 TL asgari ücretle kılıfı da hazırlamıştır.

Saray iktidarı #asgariücret tespit komisyonunu fiilen ortadan kaldırmış, asgari ücret tespit komisyonunun son kez toplanmasına dahi izin vermemiş, asgari ücreti kendi belirlemiştir. Masada yer alan işçi tarafını yok saymıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak talebimiz açık ve net. Asgari ücret en az 10 bin 128 TL olmalıdır.

Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimi yüzde 10 seviyesine çekilmelidir. Vergi dilimleri ise en az enflasyon oranındaki artış kadar yeniden güncellenmelidir.”