CiddiGazete- Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sözcü TV’de katıldığı bir programda, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “kenara çekilmesi” şartıyla Millet İttifakı’na destek vereceğini açıklamıştı.

Muharrem İnce’ye cevap, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’tan geldi. Özkoç, NTV’de katıldığı programda Muharrem İnce’nin açıklamalarına yönelik şunları söyledi:

'BERABER MÜCADELE ETMELİYİZ'

“Biz kesinlikle sizinle yarışmıyoruz. Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz. Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partilerin, farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız.

Biz diyoruz ki, bu ülkede yaşayan insanların temsil edilme hakları ellerinden alınmıştır cumhurbaşkanlığı sistemiyle, yüzde 51 ile. İşte biz bunu ortadan kaldırıp birlikte artık daha demokratik bir seçimin, yarışın olabileceği parlamenter sistemi birlikte inşa edelim diyoruz.

Özkoç, "Yani İnce'ye olumlu bir yanıt veremiyorsunuz öyle mi" sorusunu ise, "Hayır çok olumlu bir yanıt veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey eğer cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz" cevabını verdi.

İNCE NE DEMİŞTİ?

“Bunlar çok kötü yönetti ama burada ölüm var, gel sen sıtmaya razı ol diyorsun. Ben de diyorum ki, ölüme de razı olmayalım, sıtmaya da razı olmayalım. Akıllı yapalım işimizi. Bu işi doğru kuralım diyorum.

Çözümü söylüyorum, yüzde 1 oyu yok bunların. At ikisini kenara, kayıtsız destek olacağım, söz. Gelsin hadi. Davutoğlu ve Babacan'ı kenara çeksin, kayıtsız destek oluyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Cumhurbaşkanı yardımcılığı istemiyorum. Bakanlık istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Ben memleket istiyorum memleket. At onları kenara, destekleyeceğim, hadi buyur.”

'ONLARI DA YARGILAYACAĞIZ'

Muharrem İnce, “Bunu neden daha önce dile getirmediniz” sorusunu ise şöyle cevaplamıştı:

“Siyaset bu. Ben size ‘Niye bu kıyafeti giydiniz' diyor muyum? Ben bu ülkede iddialı bir siyasetçiyim. 16 milyon oy almış bir siyasetçiyim. Öncesini, sonrasını ne yapacaksınız? Ben güzelce söylüyorum. Bunun zamanlamasını da ben yapayım müsaadenizle. Zamanımız bol, 10 gün var. Destekleyeceğim, at ikisini kenara. Olmaz onlarla, onları da yargılayacağız. Öyle yok, Yüce Divan'a gidecekler. Var mı bundan güzel teklif?”