CiddiGazete- Milliyetçi Hareket Partisi’nde yürütülen af çalışması hakkında CHP’den açıklama geldi.

Halk TV yayınına katılan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Getirsinler, bir hazırlık yapılacaksa parlamentoda birlikte çalışalım'' ifadelerini kullandı.

''Doğru'' bir düzenleme gelirse inceleyeceklerini belirten Erkek, ''Devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir. Kişilere karşı işlenen suçları affedemezsiniz'' dedi.

MHP'NİN ÇALIŞMASI

NTV'nin aktardığına göre; MHP'de yürütülen çalışmanın iki önceliği var.

Önceliklerden ilki, cezasızlık algısının oluşturulmaması. İkincisi ise, affın sadece devlete karşı işlenen suçları kapsaması, kişilere karşı işlenen suçların kapsam dışı bırakılması.

MHP’nin af konusunda kendisine ulaşan talepleri, bu iki kırmızı çizgi kapsamında değerlendirmeye aldığı iddia edildi.

Çalışma tamamlandıktan sonra AKP ile de paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek.

ÇAKICI'NIN ZİYARETİ VE AF

Organize suç örgütü hükümlüsü iken afla tahliye edilen Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli’yi dün MHP Genel Merkezinde ziyaret edip 1 saat görüşmüştü. Görüşmede genel af konusunun ele alındığının ileri sürülmesi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çakıcı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Uzun zamandır rahatsızlığımdan dolayı gelemediğim için bugün sayın genel başkanıma ziyarette bulundum. Halk TV bu ziyaretimi provoke ederek; 'Çakıcı'nın Bahçeli'ye ziyaretinde genel af konusu masaya yatırıldı' cümlesini dile getirerek haber yapmıştır. Bu haber ahlaki ve etik değildir. Politikayı politikacılar yapar. Bu benim işim değil. Sayın devlet başkanımızın, sayın genel başkanımın ve parlamentonun işidir. Muhalefetin basın organı olan Halk TV gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır.”