CiddiGazete- CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, altılı masanın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde, "Şehir hastanelerini kapatacağız" diye bir ifade olmadığını, açılmış hastanelerin hizmete devam edeceğini söyledi.

Fikret Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Grup Toplantısı'nda altılı masanın mutabakat metninde "şehir hastanelerini kapatma" vaadinin yer aldığını söylediğini belirtti.

Şehir hastanelerinin kapatılacağı ifadesinin doğru olmadığını vurgulayan Şahin, "Bizim ortak metnimizde 'Şehir hastanelerini kapatacağız' diye bir ibare yoktur. Açılmış olan hastaneler elbette hizmete devam edecektir" diye konuştu.

Şehir hastanelerinin Cumhuriyet tarihinin en büyük kara deliği ve yolsuzluğu olduğunu söyleyen Şahin, "Çünkü 25 yıl boyunca döviz bazında Amerika'nın, Avrupa'nın enflasyonu oranında milletimizin kaynaklarını yabancı, yandaş şirketlere aktarmak durumunda kaldığımız şirketlerdir. Şehir hastanelerinin devasa kamu zararı vardır. Bu projelerin maliyetlerinin çok yüksek olduğunu defalarca dile getirdik. AK Parti'nin şehir hastaneleri üzerinden yaptığı yolsuzluğun önünü keseceğiz, 'şehir hastanelerini kapatacağız' diyen kimse yok" dedi.