CiddiGazete- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Dört ay sonra iktidara geldiğimizde Sinan Ateş’in katillerini adalet önüne çıkarmak için çalışmaya başlayacağız. Kurtlar sofrası kazanamayacak, Sinan Ateş unutulmayacak’ sözleri milletimize açık bir taahhüttür” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de, MYK gündeminde dair düzenlediği basın toplantısında, Ülk Ocakları’nın eski genel başkanlarından Sinan Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da cinayete kurban gitmesini de değerlendirdi.

Öztrak şunları söyledi:

“Ülkemizde sadece uyuşturucu çetelerinin uluslararası mafyaların silahları patlamıyor. Siyasi cinayetler de, uyuşturucu çetelerine taşere ediliyor. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, başkentin ortasında güpegündüz infaz edildi.

Ve Sinan Ateş’in kırkı çıkmadan, dava dosyasında tuhaf işler olmaya başladı. Davaya bakan savcı apar topar izne gönderildi. Yerine başka bir savcı getirildi. Sinan Ateş’in dayısı, ‘Savcının siyasi rengi bellidir, kabul etmiyoruz. Bizim evladımızın katili meclistedir’ diye feryat ediyor ama mecliste bununla ilgili bir fezleke falan yok.

Sinan Ateş’in akrabaları, Erdoğan’ın Bursa mitinginde, ‘Sinan Ateş’ pankartları açıyor. ‘Fotoroman İçişleri Bakanı’ polis marifetiyle, bu pankartları toplattırıyor.

AK Partili Bülent Arınç çıkıyor, ‘Bir yorum yapmayı, çok şeyler bilsem de doğru bulmam. Çünkü birilerinin hedefi olmak istemem’ diyor ama hedef olmaktan da kurtulamıyor.

Erdoğan’ın küçük ortağından, AK Parti’nin kurucusuna, önceki Meclis Başkanı’na, Erdoğan hükümetlerinde bakanlıklar yapmış, AK Parti’nin önde gelen bir ismine, hakaret dolu açıklamalar geliyor.

Onlar kendi içlerinde neyin kavgasını yaparlarsa yapsınlar. Ortada bir gerçek var, gencecik bir insan, Ankara’nın göbeğinde infaz edildi. İki küçük kız çocuğu da yetim kaldı.

Bu kahpe cinayet, yapanın yanına kâr kalmaz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Dört ay sonra iktidara geldiğimizde Sinan Ateş’in katillerini adalet önüne çıkarmak için çalışmaya başlayacağız. Kurtlar sofrası kazanamayacak, Sinan Ateş unutulmayacak’ sözleri milletimize açık bir taahhüttür.”

Öte yandan Faik Öztrak açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Öztrak’a yöneltilen bazı sorular ve cevapları şöyle:

ADAYIN AÇIKLANMASI

SORU: “Hem Akşener’den, hem de Gültekin Uysal’dan Cumhurbaşkanı adayı açıklama sürecine ilişkin öne çekilmesi talebi geldi ve Karamollaoğlu da adayla ilgili açıklamasında, ‘30 Ocak’ta olmayacak ama önümüzde yapacağımız toplantıda böyle bir karar alınırsa o farklı, o zaman açıklanabilir’ dedi. Süreç öne çekilir mi? Aday beklenenden erken açıklanabilir mi?

Bir diğer sorum da; Gültekin Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kazanacak aday vurgusu yaptı. Nasıl değerlendirirsiniz?

CEVAP: “Ben CHP’nin sözcüsüyüm. Sayın genel başkanlar görüşlerini ifade etmişler. Altılı Masa’daki liderlerin açıklamaları hakkında yorum yapmayı siyasi nezakete uygun bulmam. Diğer sorularınızın yanıtı ise 26 Ocak’ta yapılacak liderler zirvesi sonrasında açıklık kazanacak.”

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI

SORU: “Cumhurbaşkanının üçüncü kez seçilmesine ilişkin anayasal ya da yasal bir engel olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız YSK’ya ne zaman başvuru yapacaksınız?”

CEVAP: “Neyin ne olduğu bu Anayasa’da yazıyor. Bu Anayasa’yı yorumlamak da hukukçuların görevi. Seçime giderken biz milletin gündemini bu tartışmalarla işgal etmek istemiyoruz. Bu itirazları ülkenin hukukçuları tabi ki yapacaklardır. Ama biz seçim sathı mailinde milletin açlığı tartışılsın istiyoruz, yoksulluğu tartışılsın istiyoruz. Milletin nasıl refaha çıkarılacağı tartışılsın istiyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara nasıl düşüreceğiz, bunların tartışılmasını istiyoruz. Ülkemizin nasıl tüm dünyanın üretim üssü olarak ortaya çıkmasını sağlayacağız, bunun tartışılmasını istiyoruz.”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI

SORU: “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun aksine tek bir cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını istediği, o cumhurbaşkanı yardımcısının da parlamenter sisteme geçiş sürecine kadar fiili olarak başbakanlık yapmasını önerdiği iddiaları var. Böyle bir öneriye CHP’nin bakış açısı nasıl olur?”

CEVAP: “Kimse boşuna heyecanlanmasın. Altı lider ülkemize demokrasiyi, hak, hukuk, adaleti getirmeye kararlıdır. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılında liderlerimizin önderliğinde dünyanın en mükemmel demokrasisiyle taçlanacaktır.”