CiddiGazete- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı.

TÜİK'e göre, tüketici fiyatları 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti.

Enflasyondaki gerilemede, TÜİK’in doğalgazda ‘sıfır fiyat yöntemi’ uygulaması etkili oldu. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise mayısta tüketici fiyatları aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 105,45 oranında arttı.

'EKSİYE RAMAK KALDI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Ağbaba, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Meğerse bedava doğalgazın parası peşinen memurdan, emekliden, işçide alınmış. TÜİK doğalgaz zammını yok sayarak açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verilerine göre aylık enflasyon artışını 0,04 olarak hesaplamış. TÜİK’İN aylık eksi enflasyon hesabına neredeyse ramak kalmış. Sonuç; memura, emekli daha az zam alacak, fiyatlarda ise daha fazla artış olacak” ifadelerini kullandı.