CiddiGazete- CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde Anayasa'ya göre aday olamayacağını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Ünsal, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi.

UĞUR MUMCU'NUN ÖLDÜRÜLMESİ

Gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin üzerinden 30 yıl geçtiğini ancak olayın halen aydınlatılamadığını belirten Ünsal, 1993 yılının "karanlık cinayetler yılı" olduğunu vurguladı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık’ta Ankara’da öldürülmesine de değinen Ünsal, "Bugüne gelindiğinde MHP'li bir Ülkü Ocakları Başkanı'nın öldürüldüğünü de gördük. Ülkü Ocakları Başkanı'nın öldürülmesinin üzerinden 29 gün geçti. Sanki 90'lı yıllara geri dönüyormuşuz gibi yeni tezgahlar yaratılıyor. Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde sanki yeniden bu algı yaratılmak isteniyor. Halk sindirilmek isteniyor. Aydınlar tehdit ediliyor, sindirilmek isteniyor" diye konuştu.

RUSYA'YA AMBARGO VE TÜRKİYE

The Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir habere göre, Amerika'dan alınan bir Rus uçağının Türkiye havaalanındaki hangarlarda yer aldığını dile getiren Ünsal, "Tayyip Erdoğan ve Putin'in ilişkilerinden dolayı bu uçak Türkiye'deki hangarlarda tamir ediliyor. Ambargo uygulanan Rusya'nın uçaklarının bakımını, tamirini Türkiye yapıyor. Herkesin gözü önünde" dedi.

SEÇİM SÜRECİ VE ADAYLIK

Ünsal, seçim sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Ülke seçim sürecinde ama hâlâ bir seçim tarihi belirlenmiş değil. Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı, hukuku, yargıyı bir kenara attığını ve gerçekten çaresiz bir şekilde aday olamayacağını bilerek parlamentodan 360'ı bulamayınca parlamentoyu feshetme yetkisini kullanacağını söylediğini duyuyoruz. Ey Tayyip Erdoğan, iki kere Cumhurbaşkanlığını yaptın, Anayasa'ya göre bir üçüncüsünü yapamayacaksın."