CiddiGazete- Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaparken rahatsızlanması ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesinin ardından milletvekili sayısı 19'a düşen parti, TBMM İçtüzüğüne göre, milletvekili sayısının 20'nin altında kalması nedeniyle Meclis'te grup oluşturma kriterini kaybetti.

Yapılan görüşmelerin sonunda CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi'ne geçmek için TBMM Genel Sekreterliği'ne verildi.

ÖZGÜR ÖZEL VEKİL TRANSFERİNİN DETAYINI ANLATTI

Manisa'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Özgür Özel, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın yalnızca bütçe görüşmelerinde Saadet Grubu'nda görev alacağını bildirdi. Diğer partilere yapılan teklifi de anlatan Özel, süreci şöyle anlattı:

Meral Akşener veda etti Meral Akşener veda etti

- Hasan Bitmez, hepimizin çok sevdiği bir siyaset arkadaşımızdı. Maalesef bütçede konuşmasını tamamladı ve kalp krizi geçirdi.

- Bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Bir kez daha ailesine, Saadet Partisi'ne, TBMM'ye başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

- Hasan Bitmez hayatını kaybedince içtüzük gereğince 20 olan vekil sayısı 19'a düştü ve Saadet Grubu'nun düşmesi söz konusu.

- Bugün de bütçe görüşmeleri devam ediyor. Saadet Partisi eğer 19 kişiye düşüp de sözünü söyleyemez hale gelirse bu demokrasi açısından da çok ayıp.

CHP TÜM MUHALEFETE ÖNERİDE BULUNDU

- Hele hele Hasan Bitmez'in son nefesine kadar sözünü söyleme gayreti göz önüne getirilince kendisinin hatırasına da saygısızlık olur.

- Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün muhalefet partilerinin birer milletvekiliyle bir demokrasi dayanışması yapmasını önerdik.

- Ancak bugün saat 11.00'e doğru bütün partilerin bu kararı alamadığını öğrendik. 11.00'de görüşmeler başlıyordu.

- Kütyahya milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap grubumuz adına bir fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi'ne katılıyor. Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak.

SADECE BÜTÇE SIRASINDA SAADET'TE OLACAK

- Bu konuyla ilgili Karamollaoğlu ile dün akşam bir telefon görüşmesi de yapmıştım. Kendisi dayanışma nedeniyle teşekkür etmişti.

- Gruplarının düştüğünü üzülerek hatırlatmıştı. Biz de üzerimize düşeni yapacağımızı söylemiştik. CHP kürsü hakkını, muhalefet hakkını savunur. Bütçe görüşme sonrası Saadet Partisi'ne çeşitli katılımlar olabilecektir.

- Diğer partilerle iş birliği yaparak yeniden grup kuracak sayıyı tuttururlar. O sağlanana kadar, kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Grubu'nda görev yapmak üzere talimatlandırmış durumdayım.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Dağıtılan programda Saadet Partisi'nin grubunun düşürüldüğünü görüyoruz. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar diliyorum.

- TBMM çatısı altında muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın yaşadığı gerçeklerin açıkça Meclis kürsüsünde ifade edilmesine olanak tanınması ve bütçe görüşmeleri süresiyle kısıtlı olmak kaydıyla Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, CHP'den istifa ederek bu amaçla Saadet Partisi Grubu'na geçmiş bulunuyor.