CiddiGazete- 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından devlet kadrolarında yasal olarak çok sayıda isim değişecek.

Eğitim kadrolarına büyük önem CHP'de neşter vurulacak ilk kurumlardan biri de YÖK olacak.

Tartışmalı kararlarıyla gündem olan ve akademik çevrelerin yanısıra üniversite öğrencilerinin de büyük tepkisini çeken YÖK, parlamenter sisteme geçiş sürecinde yeniden yapılandırılacak.

LALE KARABIYIK'IN DOSYASI HAZIR

CHP'nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine seçimlerde yeniden aday olmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel bir görüşme yaptığı Karabıyık, YÖK'le ilgili çalışmasını tamamladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde YÖK Başkanlığı'na atanacak olan Karabıyık, sistemi daha kullanılır ve eğitim kalitesi yüksek hale getirecek.

Lale Karabıyık, değişime rektör atamalarıyla başlayacak; sonrasında katılımcı bir yaklaşımla üniversitelerin bilimsel çalışmalara katkı verecek şekilde yeniden yapılanmalarının yolunu açacak.

LALE KARABIYIK KİMDİR?

1965 Bilecik doğumlu. Öğretim üyesi.

Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. 1989 Yılında yüksek lisans eğitimini, 1993 yılında doktora eğitimini tamamladı.

1994 yılında Finansman Anabilim Dalında yardımcı doçent ve 1999 yılında doçent unvanı aldı.

2005 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü Finans Anabilim Dalına profesör olarak atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden iki dönem Bursa Milletvekili seçilen Lale Karabıyık, evli ve bir çocuk annesidir.