CiddiGazete- Geçmişinde ülkücülükle ilgili bir emare bulunmamasına rağmen, MHP'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından il başkanı yapılan Cihan Kayaalp'in son durağı Diyarbakır T Tipi Cezaevi oldu.

Yüz kızartan skandal ortaya çıkmadan sekiz saat önce Diyarbakır İl Başkanlığı görevinden alınan Cihan Kayaalp'le ilgili daha önce de genel merkeze çok sayıda şikayet gelmişti.

Kocaköy MHP İlçe Başkanı Zeynel Can, iki yıl önce Cihan Kayaalp'i şikayet etmiş ancak görevden alınan kendisi olmuştu.

25 yıl MHP Kocaköy İlçe Başkanı olarak görev yapan Zeynel Can, Cihan Kayaalp'in devletin vatandaşlara dağıtmak üzere hazırladığı yardım kolilerini alarak özel mülküne götürdüğünü iddia etmiş, Kayaalp tarafından "hain" ilan edilip genel merkezin onayıyla görevden alınmıştı.

Balgat'ın uzun yıllardır destek verdiği Kayaalp'ten ildeki polisler de rahatsızlık duymuş, hatta bir gece lokantada karşılaştığı polislerle yaşadığı tartışmada darp edilip kolu kırılmıştı.

Balgat'ı ziyaretinde genel başkan yardımcılarıyla samimi pozlar veren Cihan Kayaalp'i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da alnından öperek kutlamıştı!

SON İDDİALAR YÜZ KIZARTICI

Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in "çocuğa cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmesi gündem oldu. Balgat'ın soruşturmayı önceden öğrenip, Kayaalp'i tutuklanmadan sekiz saat önce görevden alması dikkat çekerken, Cihan Kayaalp'in siciliyle ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Perşembe günü öğle saatlerinde Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve yönetiminin görevden alınıp, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın tamamen kapatıldığını duyurdu. Akşam saatlerinde ise Kayaalp, "çocuğa zincirleme cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklanarak Diyarbakır T Tipi Cezaevine gönderildi.

BÖYLE VİCDANSIZLIK GÖRÜLMEDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alırken, ortaya mide bulandırıcı iddialar atıldı. Kayaalp'in 16 yaşındaki lise öğrencisi erkek çocuğuna sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Kayaalp, elleri kelepçelenmeden Diyarbakır T Tipi Cezaevi götürülürken, şikâyetçi ailenin evinin önünde güvenlik amacıyla polis ekibi görevlendirildi.

2008 YILINDA DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

KRT Editörü Cem Özkeskin'in paylaşımlarına göre Cihan Kayaalp, 2008'de "Temiz Toplum Derneği" il başkanıydı. O dönemde de işsizlere iş, çiftçilere gelir desteği, tutuklu ve hükümlülerin davalarını Yargıtay'da bozarak cezalarını düşürecekleri vaadiyle insanları dolandırmaktan tutuklanmıştı.

VATANSEVER KUVVETLER GÜÇBİRLİĞİ HAREKETİ

MHP'nin atanmış eski Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp, dönemin "Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi" üyeleri Abdurrahman Yona, Mehmet Hanifi Demirtaş, Ahmet Dilmen ve Mustafa Taş 18 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi, Ergenekon soruşturmaları döneminde gündeme gelmiş, Genel Başkanı emekli albay Fikri Karadağ'ın silah ve Kur'an üzerine ettirdiği yeminle tartışmalara neden olmuştu.