CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Kayseri’de gerçekleştirilen kapsamlı corona virüsü denetimine Vali Şehmus Günaydın da katıldı.

Şahmus Günaydın, coronavirüs denetimleri öncesi yaptığı açıklamada ilginç bilgiler paylaştı.

Vali Günaydın'ın ifadeleri şöyle:

- Amacımız farkındalık yaratmak ama buna rağmen sahada hâlâ mesafe ve maske konusunda ciddi eksiklerimiz olduğunu görüyoruz.

- Özellikle düğün gibi organizasyonlar ve pazarlarda kurallara riayet edilmediği konusunda tespitlerimiz var.

- Net söylüyorum eğer biz tedbirlere uyarsak daha büyük kısıtlamalar gelmez.

- Daha büyük kısıtlamaların gelmemesi için mevcut kurallara uymamız yeterli. Hassasiyet göstermezsek, zafiyet gösterirsek o zaman düğünlerde olduğu gibi diğer olayları da kısıtlayabiliriz.

- Düğünlerdeki vakaların önüne geçmek için her türlü tedbiri aldık; ama biz tedbirleri sıklaştırdıkça vatandaş civar vilayetlere gidip düğün yaptı. Onlar da tedbir alınca maalesef kaçak düğünler yapıldı.

- Düğün sahipleri, jandarma ve polis merkezine gidip izin almadan kaçak düğün yapıyor.

72 SAATTE 5 DÜĞÜNE GİTTİ

Daha sonra denetimler sırasında nişan ve düğün malzemeleri satan esnaf ile sohbet eden Günaydın, şunları söyledi:

- Düğünlerin kapatılmasının, yasaklanmasının sebebi kurallara uyulmamasıdır. 1 Temmuz'da düğünleri serbest bırakmadık mı, şimdi neden yasakladık? Kurallara uyulmadığı içindir.

-Başhekimimizin net söylediği, 80 yaşında teyze hâlâ hastanede Covid-19'dan yatıyor.

- Teyzeye 'Son 72 saatte nereye gittin' diye soruyorlar. O da 'Beş tane düğüne gittim' demiş. Şimdi bu düğünlerin yasaklanmasının nedeni kim? Kurallara uymayanlardır. Kuralların hepsini kenara bırakıp, tedbirlere uymazsanız, vaka sayısı artacak, tekrar kısıtlamalar gelecek.