CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Millî Parkı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl Dönümü Programı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünde, Sultan Alparslan başta olmak üzere, Anadolu’yu vatan hâline getiren şehitleri, gazileri yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ahlat’ta, vatandaşlarla ve gençlerle coşkulu bir buluşma gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

'VEFA SEMBOLÜ KÜLLİYE'

Ahlat’ta, Van Gölü kenarında inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin şubesi mahiyetindeki eseri, bu toprakları kanları ve alın terleriyle yoğurarak yurt hâline getiren ecdada vefalarının bir sembolü olarak gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Malazgirt, çeyrek asır önceki Hasankale Zaferi ile Türklere tekrar aralanan Anadolu kapılarının, bir daha kapanmamak üzere ardına kadar açılmasının adıdır. Aslında, bu zaferden önce ecdat, Kayseri’den Konya’ya, hatta İstanbul Boğazı’na kadar zaten Anadolu’ya yayılmıştı. Ama henüz bu topraklar, bütünüyle güvenli ve huzurlu bir belde hâline dönüşememişti. Sultan Alparslan, Malazgirt’teki Zaferi ile Anadolu’yu bir eman yurdu hâline getirmiştir.”

MALAZGİRT ZAFERİ'NİN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk tarihinde pek çok zafer varken, Malazgirt’in üzerinde bu kadar çok durmamızın, gençlerimize bu zaferi anlatmak için çaba göstermemizin bir sebebi vardır. Çünkü Malazgirt, milletimizle birlikte tüm İslam dünyasının, Müslümanların da zaferidir. Malazgirt, bu coğrafyada kazandığımız diğer tüm zaferlerin ilk adımıdır, anasıdır, bereketli kaynağıdır” diye konuştu.

KALABALIK KADRO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da eşlik etti.