CiddiGazete- İyi Parti GİK toplantısı dün Ankara'da yapıldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başkanlık yaptığı toplantıda, 3 Ekim'den itibaren ilçe ve il kongreleri için sürecin başlaması kararlaştırıldı.

4.5 saat süren toplantıda ağırlıklı olarak parti içi konular değerlendirildi ve seçim sürecinde kurumsal olarak atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Cumhuriyet Gazetesi toplantıyı haber yaparken, "Mansur Yavaş ayrıntısı" diye ayrı bir başlık açtı ve İyi Parti'de bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen ilginç bir iddiada bulundu.

Ne Meral Akşener'in konuşmasında, ne de dün yapılan ikili değerlendirmelerde böyle bir konu gündeme gelmezken Cumhuriyet Gazetesi, "Cumhurbaşkanı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adını sıklıkla dile getirenlere yönelik tasfiye yapılacağını" yazdı.

ciddigazete.com'un İyi Parti Genel Merkezi'nden edindiği bilgiye göre; seçim öncesi yapılacak genel kurulla birlikte GİK ve Başkanlık Divanı'nda değişim olabileceği, ancak "Mansur Yavaş" ismini ifade edenlere yönelik Meral Akşener'in "tasfiye" yönünde bir tavır içinde olmasının mantıkla izah edilemeyeceği belirtildi.

Partinin üst düzey bir yöneticisi, Cumhuriyet'te yer alan haberin tamamen kurgusal olduğunu, gerçekle bağdaşmadığını, Meral Akşener'in bu yönde bir tavır ve ifadesinin bulunmadığını söyledi.