CiddiGazete- İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, Xavi’yi teknik direktör olarak göreve getirdikten sonra ilk transferini Dani Alves ile yaptı. Beş yıl aranın ardından Barcelona'ya geri dönen Dani Alves, Katalan ekibiyle sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı.

Xavi'nin ilk transferi olan, bir dönem birlikte de oynadıkları Dani Alves’in sözleşme detayları da ortaya çıktı. Sezon sonuna kadar Barcelona'dan 155 bin Euro kazanacak olan 38 yaşındaki futbolcunun minimum serbest kalma bedelinin ise 100 milyon Euro olduğu öğrenildi.

İZİN VERİLEN EN DÜŞÜK ÜCRET

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan, bu nedenle sezon başında Lionel Messi ile yeni sözleşme imzalayamayan Barcelona, Dani Alves’e La Liga yönetiminin izin verdiği en düşük ücreti verdi.

Takımla birlikte antrenmanlara başlayan Brezilyalı futbolcu, Ocak ayından itibaren Barcelona formasını giyebilecek. La Liga'nin Finansal Fair Play yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanan Barcelona’nın, devre arası transferi için kadrosundaki futbolculardan birkaçını satmak zorunda kalacak.

Sevilla'dan 2008 yılında 35.5 milyon Euro'ya Barcelona'ya transfer edilen Dani Alves, 8 yıl Katalan ekibinde forma giydikten sonra 2016 yılında Juventus'a bedelsiz olarak gitti. Dani Alves, Barcelona formasıyla 6 La Liga, 3 Şampiyonlar Ligi, 4 Kral Kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 4 İspanya Süper Kupa ve 3 Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.