CiddiGazete- Deva Partisi'nin "Türk" ifadesiyle ilgili çıkışından sonra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "imza" inadı bugün de devam etti.

Yapılan anketlerde "barajı geçemeyecek partiler" grubunda yer alan Deva ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'nın huzurunu kaçırdı.

"İMZA YETKİSİ" ISRARI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, imza yetkisinin altılı masada genel başkanlarda olacağını ve seçilecek Millet İttifakı Cumhurbaşkanı'nın karar alırken altı genel başkandan onay alması gerekeceği ifadelerini bugün de tekrarladı.

Davutoğlu sözlerinden sonra birilerinin "hop oturup hop kalktığını" belirterek bunların hem iktidar yanlısı hem kendini muhalefet zanneden çevreler olduğunu belirtti. Davutoğlu şunlar söyledi:

"Birkaç gündür birileri hop oturup hop kalkıyorlar. Hem iktidar yanlısı hem kendisini muhalefet zanneden bazı çevreler. Onları biz biliyoruz her iki tarafı da. Niye rahatsız oldular. Çünkü altılı masa anlaşarak kalktı o masadan. Ve dedik ki 'Biz ortak bir aday çıkaracağız.' Bu ortak aday cumhurbaşkanı olduktan sonra 6 lider ülkeyi yönetecekler."

İYİ PARTİ: ALTILI MASADA KONUŞULMADI

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, basın toplantısında Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına şöyle cevap vermişti:

"Altılı masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarıyla mücadele edecektir. Bunu yaparken 30 Ocak'ta lansmanını yapacağımız yol haritası ve hükümet programı çerçevesinde hareket edecektir. Altılı masanın ortak aklı devreye girecek, cumhurbaşkanı daha sağlıklı çalışacaktır. İyi Parti bunu desteklemektedir ama diğer yaklaşımı doğru bulmayız."

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı dese ki "Ben kendi düşüncemi uygulayacağım" çatışma çıkar. Biz o zaman çıkıp diyeceğiz ki "Bak biz burada usulü koymuşuz, burada karar şöyle alınacak." Cumhurbaşkanı önemli bir kuruma atama yapmak isteyecek, tek başına, "Bir dakika diyeceğiz, yok. Kim, nedir bu önemli kurumlar? Devletin üst düzey güvenlik ve ekonomi kurumlarına ortak atama yapılacak yani hepimizin imzasıyla. Dese ki "Yok ben şunu arkadaşı atıyorum." "Bir dakika, baştan konuşmuştuk, evet senin cumhurbaşkanı olarak yetkin olabilir ama bizim kurallarımız bu." Bu metin burada var.

"Acaba bunlar sembolik bir cumhurbaşkanı mı arıyorlar denebilir, bir kukla mı arıyorlar, bir emanetçi mi arıyorlar, denilebilir, bunu açıklar mısınız?" sorusunu da cevaplayan Ahmet Davutoğlu, "Sembolik değil. Biz ona şunu demiyoruz, 'Biz sana bir isim empoze edeceğiz ve sen onu kabul edeceksin. Hayır istişare yapılacak" diye konuştu.