CiddiGazete- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ'da seçim çalışmalarına katılıp, ziyaretlerde bulundu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Altılı masayla ilgili daha önce oy oranlarına göre bakanlıkların dağıtıldığı iddialarının sorulması üzerine Davutoğlu, "Altı lider, daha önce de vurguladım, etkin olarak yönetimde sorumluluk paylaşacaklar sadece yetki değil; Cumhurbaşkanı'na katkıda bulunacaklar, destek verecekler. Omuz omuza yürüyeceğiz ve hiçbir siyasi lider şahsi ya da parti hesabını ülke hesabını önüne koymayacak. 'Önce Türkiye sonra Türkiye sonra yine Türkiye' diyerek omuz omuza çalışacağız. Vesayete asla izin vermeyeceğiz" dedi.

"TEPKİM ALTILI MASAYA DEĞİLDİ"

Davutoğlu, altılı masadan çekilebileceğine ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, yanlış anlaşıldığını belirterek "Bu tepkiyi altılı masa liderlerine değil, iktidarın yaptığı manipülasyonu yayan çevrelere verdim. İktidarın manipülasyonlarının devamı maliyetinde. Bunlar da sanki birileri, iki parti bir araya gelse zaten iktidar değişimi olacakmış gibi bir zanna sahipler. Türkiye'de 6'lı masa her kesimi temsil eden, bir toplumsal barış projesidir. Bu barış projesine zarar veren herkes Türkiye’nin geleceğine zarar verir. Kastettiğim o çevreler. Yani oy oranları, daha seçime girmemişsiniz. Biz Gelecek Partisi olarak oy oranları üzerinde yorumlar yapılıp altılı masada bir sıkıntı varmış itibarı vermek isteyenlerin, isteyenlere karşı söylediğim bir ifadedir.

"Çekilelim" derken asla liderlere demedim. Biz orada hep beraber omuz omuza verdik ama bu oturdukları yerden altılı masayı yönlendirmeye çalışan iktidar sahiplerinin manipülasyonlarına genel çevrelere verdiğim bir cevaptır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Davutoğlu, partisinin oy oranı üzerinden yapılan eleştirilere sert tepki göstermişti. Davutoğlu, "Çokbilmişlere şunun oy oranı şu desin. Mesela madem biz masadan çıkalım o zaman. Saadet Partisi'nin de oy oranına bakılsın. Demokrat Parti de... Ayrılalım. Seçim mi kazanacaksınız? Türkiye’de yüzde 49.5 ile maalesef bu bozuk sistem değiştireceğiz" demişti.