CiddiGazete- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisini “mandacı olmak” ve “PKK ağzı ile konuşmak”la suçlayan Devlet Bahçeli’ye cevap verdi.

Bahçeli’nin memleketi Osmaniye gezisinin ikinci gününde esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Davutoğlu özetle şunları söyledi:

'MANDACI' SUÇLAMASI

"Hiç kimseyle gereksiz polemiğe girmedim ama girdiğim zaman karşımda küresel gücünün yetkilileri de olsa pes ettiler ama ben pes etmedim. Başbakanlık yaptım, ağzımdan kimse hakkında kem söz çıktığını görmedi kimse. Ama birisi onurumuza dokunursa, birisi bize hakaret etmeye, partimize, bize bir iftirada bulunmaya kalkarsa karşısında en kararlı tutumu sergilerim, en sert mücadeleyi veririm.

Dışişleri Bakanlığı yapmış, başbakanlık yapmış bir devlet adamına muhalefet etseniz bile saygı duyacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti dışişleri bakanları, Türkiye Cumhuriyeti başbakanları mandacı olmaz. Şimdi Sayın Bahçeli bu devletin sahibi zannediyor kendini. Oturuyor Ankara'da, oradan hükmediyor; ‘Davutoğlu mandacı, hain, terörist.’ ‘Sayın Akşener şöyle.’ Ya bir dakika kardeşim. Biz bu devleti temsil etmişiz. Biz bu ülkenin vatandaşıyız.

Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum; elinde bir delil varsa benim mandacı olduğuma, herhangi bir hükümet lehine davrandığıma, gizli bir iş yaptığıma dair belge varsa, iktidarsınız, çıkar belgeni, Yüce Divan'a gönder beni. Millet en ağır cezayı versin. İdam yasası getirilsin, gerekirse beni de asın, bak burada söylüyorum."

'EVİNDE OTURUP DİZİ İZLİYORDU'

Yahu ben PKK'ya karşı mücadele ederken sana, ‘Gel hükümet kuralım’ dedim. Memleketi hükümetsiz bırakmak pahasına bana 'Hayır' dedin. Tehlike altında, her gün PKK ihbarı önüme koyuldu. ‘Ben bu ülkenin başbakanıyım. Her yere girerim’ diyordum. O sırada Sayın Bahçeli evinde oturup dizi izliyordu. Ben bu mücadeleyi vereceğim. Sen hükümet bile kurmama 'Hayır' diyeceksin. Sonra orada oturup beni PKK diliyle konuşmakla itham edeceksin, öyle mi? Ve ben susacağım, öyle mi? Böyle şeylere taviz vermem. Biz Türkiye'ye hizmet eden siyasetçileriz."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, MHP’nin 14 Haziran’daki TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında, “Zillet ittifakının ıslah olmaz üyesi Serok Ahmet’in, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Demokratik Geleceğimizin İnşası: Kürt Meselesi’ çalıştayında yaptığı konuşma, bu çalıştaya PKK’lıların ve FETÖ’cülerin aleni katılımı bölücü bir provokasyondur. Serok artık kartını açık oynamaktadır. Ve PKK tezlerini savunacak kadar çukurlaşmıştır. Serok Ahmet, Türkiye’nin başına sarılmış beladır, kumanda edilen mandacıdır, geçmişi ve geleceğiyle siyasi kundakçıdır” ifadelerini kullanmıştı.