CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun mitinginde konuştu. Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

- 50 yıllık bir hafızam var benim. Hayatımızın hiçbir döneminde bu kadar pis bir dil kullanılan... (Yuh sesleri üzerine) Yapmayın, yapmayın. Biz sinirlenmeyeceğiz.

- Tehdit, iftira, hakaret, daha böyle bir şey görmedim. Bir seçime gidiyoruz biz ya. Seçmenin bayramıdır seçim. Seçmenin düğünüdür. Seçmeni dinlemelidir siyasetçi. Onun derdini anlamalıdır. O derde çözüm üretmelidir.

- Ondan sonra da o projeler üzerinden bir vizyon anlayışla hareket etmelidir. Ama bu ülkenin cumhurbaşkanı kaybedeceğini anlayınca, hepimize Allahsız, kitapsız, dinsiz, imansız, darbeci, işgalci dedi. Ey Recep Bey, gel burayı gör. Bu kişiler Giresun'un kadınları, erkekleri, gençleri...

- Sen senelerdir "Ceketimi assam seçilirim, seçtiririm" dedin, onun için de Giresun'un gözden çıkardın. Fındığı Ferrero'ya peşkeş çektin peşkeş. Fındık üreticisini terk ettin ve yabancıların eline teslim ettin. Şimdi çıkıp 'yerli ve milli benim' diyorsun. Haydi oradan be, nereniz yerli? Nereniz milli?

- Bir pankart var, Sayın Kılıçdaroğlu için 'Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider isteriz.' deniyor. Ayıptır be, her birinizi bir ana doğurdu be. Bu ahlaksızlıktır. Bir Allah'ın kulu da o pankartı indirmedi. Kafayı yediler.

- Recep Bey, neyle övünüyorsun? Ama 14 Mayıs akşamı kendisini ve arkadaşlarını emekli edeceğiz inşallah. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da 13. cumhurbaşkanımız olarak inşallah Çankaya'ya götüreceğiz.

- Bir şey daha var. Bu Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı da çıktı dedi ki, "Bedenlerine mermi girecek." Ya böyle bir seçime gidiyoruz... Bedenimize mermi... Allah sizin gibileri vesile kılacaksa, demek ki Sinan Ateş böyle katledildi. Ve ayakkabı numaralarına kadar herkesin kim olduğunu bilenler... Recep Bey ne azmettireni ne katili yakaladınız.

- Önümüzdeki pazar günü Anneler Günü aynı zamanda. Ben bir anneyim. Özellikle kadınlardan bize yapılan bu hakaretlerin hesabının sorulması için kadınlardan ekstra oy istiyorum.

- Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e kadınlardan oy istiyorum. Bu pisliğin giderilmesi lazım. Bakın bu bizim son seçimimiz. Parlamenter sistemi konuşacağımız son seçim. Bu seçimi kazandığımızda parlamenter sisteme geçeceğiz. Hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz. Nefes alacak bu gençler. İsraf son bulacak. Hırsızlık, arsızlık işleri bitecek.