CiddiGazete- İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile SEGBİS yoluyla görüşmek için Adalet Bakanlığı'na dilekçe veren Selahattin Demirtaş, Halk TV'ye açıklama gönderdi.

Bugün saat 13.30'da Adalet Bakanlığı'na, bebek katili Abdullah Öcalan ile görüşme yapmak isteğini içeren bir dilekçe verdiğini belirten Demirtaş, "Sözüm Var" programına gönderdiği mesajında kendisinin ve HDP yönetiminin İmralı'da hiçbir teması, iletişimi veya görüşmesi olmadığını belirtti.

"Yeni bir çözüm süreci başlayacağına dair en küçük bir emare veya bilgi de yok" diyen Demirtaş, "Ancak biz, giderek tırmanan gerilim ve her gün can yakan, can alan çatışmalar karşısında yerimizde oturmak, sadece acıyı paylaşmak ve taziye dileklerimizi paylaşmak istemiyoruz. Çatışmaların önüne geçebilmek amacıyla, siyasetçiler olarak inisiyatif almak için bu başvuruları yapıyoruz" dedi.

DEVLET BAŞKANLARI İLE KATİL ÖCALAN'I BİR TUTTU

Esad'dan Sisi'ye, Suudilerden Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve İsrail'e kadar herkesle görüşmenin ve barışmanın mübah ve meşru görüldüğünü belirten Demirtaş, "Sıra Kürtlere gelince terör parantezine alınıp sadece silah ve operasyon seçeneğinin dayatılmasını Türkiye için son derece sakıncalı bir politika olarak değerlendiriyoruz" dedi.

AKŞENER VE PERİNÇEK'İ ÖRNEK VERDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i örnek gösteren Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Örneğin Akşener, Perinçek Türkiye'nin güvenliği ve barışı için 'Hükümet bizi görevlendirsin, Esad ile görüşmeye gideriz' demişlerdi. Biz de aynı gerekçelerle İmralı'da Öcalan ile görüşmek istiyoruz. Durum bundan ibarettir.

İyi niyetli bu girişiminin, kamuoyunda da geniş destek bulacağına inanıyor, umuyor, diliyorum. Özgür günlerde görüşebilmek üzere, selamlarımla..."