CiddiGazete- 31 Aralık gecesine günler kala vatandaşlar büyük ikramiyenin hayaliyle hem internetten hem de milli piyango gişelerinden satılan yılbaşı piyango biletlerine ilgi göstermeye devam ediyor. Yılbaşında dağıtılacağı vaad edilen toplam ikramiye 1.4 milyar lira, büyük ikramiye ise 200 milyon TL olarak açıklandı.

Piyango çekilişi hakkında kritik bir uyarı da ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Şans oyunları oynamayın. Lütfen oynamayın, almayın. Eğer bana biraz güveniyorsanız, şans oyunları oynamayın" dedi.

MİLLİ PİYANGO TARTIŞMALARI

2019 yılının Ağustos ayına kadar devlet idaresinde olan Milli Piyango oyunları, yapılan ihale sonucunda Demirören Holding ve İtalya merkezli Sisal S.P.A tarafından kurulan Sisal Şans şirketine devredilmişti. Bu devirin ardından milli piyango tartışmaları ise dur durak bilmedi.

Özellikle Sedat Peker'in Yıldırım Demirören'in Ziraat Bankası'ndan çektiği kredinin tek bir taksit tutarını bile ödemediği, bu krediyi alabilmek için imara kapalı golf sahalarına imar izni çıkarttığı iddialarından sonra pek çok vatandaştan "Devlete borcunu ödemeyen insan sokaktan geçen birine milyonlarca lira dağıtır mı?" yorumları geldi.

Güvenilirlik tartışmalarındaki son paylaşım ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, daha önce yaptığı "Milli Piyango'ya güvenmiyorum" açıklamalarını yineleyerek vatandaşları şans oyunu oynamamaya davet etti.