CiddiGazete- Önceki gün yaşamını yitiren CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal için Ankara'da iki noktada tören düzenlendi. İlk tören CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Baykal'ın ailesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski CHP genel başkanlarından Altan Öymen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve partililer katıldı.

TBMM’DE TÖREN

Daha sonra Baykal’ın cenazesi TBMM'de düzenlenecek tören için yola çıkarıldı. Resmi törenle TBMM önüne getirilen Baykal'ın cenazesi için geniş katılımlı bir tören düzenlendi.

Deniz Baykal için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanlarından Bülent Arınç, Cemil Çiçek, AKP Genel Başkan Yardımcıları Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, siyasi parti genel başkanları, eski ve yeni çok sayıda milletvekili katıldı.

CENAZE NAMAZINA ERDOĞAN DA KATILDI

Deniz Baykal için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Ankara Valisi Vasip Şahin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, siyasetçiler, Deniz Baykal'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Baykal'ın cenazesi Devlet Mezarlığı'na defnedildi.