CiddiGazete- AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından partisi tarafından Besni'de görevlendirildiğini ve bölgeye gittiğini söyledi.

Orada vatandaşları ve kurtarma ekiplerini gördüğünü belirten Karahocagil, “her zaman, her olaya laf söylemeden duramayan; hükümeti, devleti aşağılama adına hiçbir fırsatı kaçırmayan Gezicilerin ise bölgede olmadığını” ileri sürdü.

Karahocagil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜSİAD yoktu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yoktu. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, hayvanseverlerin, Mimarlar Odası’nın, Tabipler Derneği’nin, Barolar Birliği’nin esamesini duymadım, görmedim. Ne ormanları seven şahıslar ne Kaz Dağları sevicileri ne de Boğaziçili sağduyulu menfaatperestler vardı. Yağmacılardan daha çok midemi bulandıranlar, siyasi yağmacılar oldu. Göçük altında ölen şehitlerimizin kanından ve etinden koparmaya çalışan akbabalar. 'Bu felaketi nasıl oya çevirebilir, nasıl iktidara bir adım daha yaklaşabiliriz' diyen haramilerden, kalitesizlerden, haysiyetsizlerden daha çok tiksiniyorum. 'Depremzedeyim, Hatay'dayım, kimse yardım etmiyor, burada devlet yok' diye tweet atan kişi, Tekirdağ'da bir barda 'yok' dediği devlet tarafından enselendi. İnşallah devletin her zaman, her saat, her yerde olduğunu anlamıştır."

Karahocagil, muhalefetin, felaketi oya tahvil etme peşinde olduğunu savunarak, "Bu büyük millet çirkin hesap yapanları da hizmet ehlini de her zaman ayırmasını bildi, yine bilecektir" diye konuştu.