CiddiGazete- Kayseri Milletvekili Çetin Arık, depremzedelere taksitle mezar yeri satan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

"BU BABANIN HAKKINI KAÇ TAKSİTLE ÖDEYECEKSİNİZ?"

Çetin Arık, Meclis'te yaptığı açıklamada, "Şimdi Cumhur İttifakına soruyorum: Depremde eşini ve iki çocuğunu kaybeden baba, acısını tek taksitle ödemiş. Siz bu babanın hakkını kaç taksitle ödemeyi düşünüyorsunuz" dedi. Arık'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Depremin ilk günü Elbistan'daydım, çok büyük acılara tanıklık ettim, yüreğim acılarla dolu.

- Kızılay'ın çadır satma skandalından sonra "Daha kötüsü ne olabilir ki?" diye düşünürken acılı bir babanın anlattıkları kanımı dondurdu.

- Bakın, acılı baba ne diyor: "Vekilim, depremde eşimi ve iki çocuğumu kaybettim. Tam 9 gün sonra cesetlerine ulaşabildim. Defin için Kayseri'ye getirdim.

"MEZAR İÇİN PARA İSTEDİLER"

- Kayseri Büyükşehir Belediyesinin uygulaması kadar hiçbir şey canımı yakmadı. Benden mezar yeri için para istediler.

- Depremzede olduğumu, her şeyimi kaybettiğimi söyledim. "Kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz" dediler. "Peki, acımı kaça böleceksiniz?" diye sordum.

- İstersem 12 taksit yapabileceklerini söylediler.

- Ben bir milletvekili olarak cevap veremedim.

- Şimdi Cumhur İttifakı'na soruyorum: Depremde eşini ve iki çocuğunu kaybeden baba, acısını tek taksitle ödemiş. Siz bu babanın hakkını kaç taksitle ödemeyi düşünüyorsunuz?