CiddiGazete- Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını spor faaliyetlerini sekteye uğrattı. Daha önce seyircisiz oynama ve maçların ertelenmesi gibi önlemler alınan dünya futbolunda bugün, birçok lig ve organizasyonun iptal edildiği duyuruldu. Çığ gibi büyüyen virüs salgını nedeniyle İspanya, NBA, FIBA, McLaren, Euroleague, Real Madrid, Juventus adeta kırmızı alarma geçti.

Dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo, Portekiz’e rahatsız olan annesini ziyarete gitti ve İtalya’ya dönemeyeceğini açıkladı. Juventus’un savunma oyuncusu Rugani’nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yıldız isim, daha sonra tüm takım arkadaşları gibi karantinaya alındı.

İspanya La Liga, en az iki hafta süreyle lig maçlarının oynanmayacağını açıkladı. Real Madrid Kulübü, bir basketbolcunun koronavirüs testinin pozirtif çıkmasının ardından hem futbol hem de basketbol takımını karantinaya aldı.

NBA’de Utah Jazz forması giyen Fransız basketbolcu Rudy Gobert, koronavirüs salgını ile gazetecilerin mikrofonlarına dokunarak dalga geçerken, virüse yakalandığını öğrendi. NBA yönetimi, ligin askıya alındığını açıkladı.

Formula 1’de mücadele eden McLaren, takım çalışanlarından birinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından Avustralya Grand Prix’inden çekildi.

FIBA, kendisine bağlı tüm basketbol organizasyonlarının durdurulduğunu duyurdu. Bu karar sonrası Kadınlar Euroleague, Basketbol Şampiyonlar Ligi, Europe Cup maçları iptal edildi.

Euroleague yönetimi, bu hafta oynanması gereken maçların askıya alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün yapılan toplantıda, spor müsabakalarına dair önemli bir karar alındı. Yapılan açıklamada, Nisan sonuna kadar Türkiye'dek tüm spor müsabalarının seyircisiz oynanacağı belirtildi. Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşmaya da coronavirüs tedbirleri kapsamında seyirci alınmayacak.