CiddiGazete- Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Tüpraş Stadı'nda oynanan derbi maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarıları dikkat çekti.

Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, üç kritik pozisyonda VAR uyarıları ile kararlarını değiştirdi.

Fenerbahçe'nin 61. dakikada geliştirdiği atakta Eric Bailly'nin, Sebastian Szymanski'ye ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan önce devam kararı verdi. Ancak VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu bir kez daha izleyen Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi.

KIRMIZI KART İPTAL EDİLDİ

Maçın 76. dakikasında ceza sahası önünde yaşanan ikili mücadele sırasında Tayfur Bingöl, Sebastian Szymanski'ye arkadan müdahalede bulundu. Faul düdüğünü çalan Atilla Karaoğlan, son adam olduğu gerekçesiyle Tayfur Bingöl'e kırmızı kartını çıkardı. Daha sonra VAR'dan gelen uyarıyla bir kez daha monitörün başına geçen Atilla Karaoğlan, kırmızı kartını iptal edip, Tayfur Bingöl'ü sarı kartla cezalandırdı.

Pozisyona yoğun itirazda bulunan Mert Günok da sarı kart gören isim oldu.

Derbinin hakemi Bayarslan Derbinin hakemi Bayarslan

BİR KEZ DAHA VAR UYARISIYLA PENALTI

Fenerbahçe'nin 88. dakikada kazandığı ikinci penaltıda da Atilla Karaoğlan, VAR yardımına ihtiyaç duydu. Eric Bailly'nin, ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan, önce devam kararı verdi. Ardından VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi.