CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Önümüzdeki dönemde yeni bir Anayasa değişikliği teklifi gelirse burada cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde Büyük Birlik Partisi'nin görüşü var" sözleri üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Mustafa Destici, partili cumhurbaşkanlığı ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Destici açıklamasında, "Ancak o gün itibarıyla cumhurbaşkanlığı ve genel başkanlık sıfatının aynı anda taşınmasının bazı mahsurlarına dikkat çekmiş, o günkü yeni anayasa teklifimizde de yer vermiştik. Dün ifade ettiğim de buydu. Büyük Birlik Partisi'nin geçmişte anayasa teklifindeki bu önerisinin sanki bugün uygulanan sisteme yönelikmiş gibi haberleştirilmesini, kasıtlı ve fitne amaçlı buluyorum.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ'NDEN YANAYIZ"

Biz Cumhur İttifakı olarak başkanlık sisteminden yanayız. Asla parlamenter sisteme dönüşü savunmuyoruz. Hele ki o eski, eksik parlamenter sistemle bugünkü sistemi kıyasladığımızda, bin kere daha bugünkü sistem diyoruz" ifadelerini kullandı.