CiddiGazete- Terör örgütü PKK ile iltisakı nedeniyle hakkında kapatma davası açılan HDP'yi meşrulaştırma kumpanyasında son düzlüğe girildi! AKP, anayasa değişikliğini gerekçe göstererek başında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bulunduğu bir heyeti HDP'ye gönderdi.

Cumhur İttifakı'nın daha önce "altılı masanın altında" dediği HDP'yi, kendisinin masanın kenarına oturtması, Türk milliyetçileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Cumhur İttifakı'nın HDP'ye kapı açması, AKP'de yadırganmazken, bir destek de Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli sekiz ay önce, "HDP ile görüşmek, PKK ile görüşmektir" derken, salı günü, "HDP ile görüşmek doğal ve doğru bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın topyekün HDP yakınlaşması, AKP milletvekillerini yeniden "çözüm süreci" için cesaretlendirdi.

Yeni bir "çözüm süreci" için "Neden olmasın" diyen AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, partisinin HDP ile görüşmesini destekleyen Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

AKP'li Mehmet Ali Cevheri, yerel bir TV kanalında partisinin HDP ziyaretini destekleyen açıklamalarda bulundu. "HDP Meclis'te grubu bulunan legal bir parti." diyen Cevheri, yeni bir çözüm süreci için "Neden olmasın" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Cevheri, bugün TBMM’den basın toplantısı düzenledi. Cevheri, Devlet Bahçeli'ye AKP-HDP görüşmesine destek verdiği için teşekkür etti. Cevheri, "Ciddi manada devlet adamı olan Devlet Bahçeli bize sahip çıkarak destek verdiler. Bahçeli'ye şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cevheri, HDP görüşmesi hakkında da sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Düşüncelerimin kesinlikle arkasındayım. Hiçbir zaman taviz vermiyorum. Çünkü vatanımızın bölünmezliği konusunda kırmızı çizgilerimiz var. Kişiliğimizi bu topraklar üzerinde şekillendirdik. Partimin yaptığı doğrudur. HDP'nin meşrulaşmamasının temel nedeni bölücü örgüt ile arasına mesafe koymamasıdır."