CiddiGazete- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni yıl dolayısıyla halka yaptığı konuşma uluslararası medyada gündem oldu.

ajan3

Putin'in "savaş kahramanlarıyla" birlikte kamera karşısına çıktığı konuşmada Putin'in hemen arkasında yer alan sarışın kadının ajan olduğu ortaya çıktı.

ajan4

Aynı kadının daha önce Putin ile sık sık görüntülendiği iddia edilirken, kadının Putin'in bir kilise ziyaretinde başörtülü bir kadın olarak görüldüğü, Putin ile Medvedev'in ise bir teknede çekilmiş fotoğrafında da denizci gibi giyindiği belirtildi.

ajan2

Kremlin yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmazken sarışın kadının 2019 yılında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir fuarda da yer aldığı; iki isime dondurma verdiği görüldü.

Dondurma standının önünde Erdoğan, "Benimkini de ödeyecek misiniz?" diye espri yaparken, Putin, "Elbette, siz misafirsiniz" diyerek gülmüş ve dondurmacı kıyafeti giyen Rus ajana 5 bin ruble vermişti. Rus medyasında yer alan haberlerde ise kadın "Kornetto Ajan" lakabıyla yer aldı.