CiddiGazete- 2022 Dünya Kupası'nda bugün kritik bir eşik daha geride kalacak. Bugün oynanacak iki maçla son 16 turu mücadelesi tamamlanacak ve gözler çeyrek final maçlarına çevrilecek.

FAS-İSPANYA

Fas ile İspanya arasındaki günün ilk maçı saat 18.00'de başlayacak. Education City Stadı'ndaki mücadeleyi Arjantinli Fernando Rapallini yönetecek.

İlk maçında Hırvatistan ile 0-0 berabere kalan Fas, Belçika'yı 2-0 ve Kanada'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Gruptaki ilk randevusunda Kosta Rika'yı 7-0 yenen İspanya, Almanya ile 1-1 berabere kalırken, son maçında ise Japonya'ya 2-1 mağlup oldu. İspanya, E Grubu'nu 4 puan ve averajla ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Karşılaşmayı kazanan takım, çeyrek finalde Portekiz- İsviçre eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

PORTEKİZ- İSVİÇRE

Dünya Kupası son 16 turunda, Portekiz ile İsviçre arasında oynanacak günün ikinci maçı saat 22.00'de başlayacak. Lusail Stadı'nda oynanacak mücadelede Meksikalı Cesar Arturo Ramos Palazuelos düdük çalacak.

Dünya Kupası'nda Güney Kore, Uruguay ve Gana ile birlikte H Grubu'nda yer alan Portekiz, 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puan topladı ve grubunu lider tamamladı.

İsviçre ise Brezilya, Kamerun ve Sırbistan ile G Grubu'nda mücadele etti. Murat Yakın'ın çalıştırdığı İsviçre, 6 puan topladı ve aynı puana sahip Brezilya'nın averajla gerisinde kalarak grubu ikinci sırada bitirdi ve adını son 16 turuna yazdırdı.