Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu'da AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

Ordu'nun 4 ilçesi de yüzde 80'in üzerinde oy oranıyla Türkiye genelinde ilk 100'e girdi.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için bütün gücümüzü seferber edeceğiz. Tüm dünya sizi izliyor. Mart'ta da Kasım'da da dünyayı şaşırtacak neticeyi alacağız. 2019'da eski Türkiye defterini kapatıp geleceği odaklanacağız.

BECERİKSİZLİKLERİNE BAHANE ARIYORLAR

2019'un şimdiden birilerinin uykularını kaçırdığını, kirli senaryoların devreye alındığını görüyoruz. Ana muhalefet partisi seçimleri boykot etmeyi konuşuyor. Ana muhalafetin görevi sandığa pusu kurmak mıdır?

Kendi hezimetlerinden ötürü milletimizi suçlamaya kalktılar. Şimdi de beceriksizliklerine bahane arıyorlar. Siyaset hiçbir zaman böyle ayağa düşürülmemiştir.

Önümüzde seçimlere en az bir sene olmasına rağmen ana muhalefet partisinin milletvekilleri, sandıkta hile yapılacağından bahsediyorlar. Ülkemiz terör örgütlerine karşı tarihinin en çetin mücadelesini verirken bakıyorsunuz, ana muhalefet seçimleri boykot etmeyi konuşuyor.

MİLLETİMİZİ SUÇLAMAYA KALKTILAR

Milletimizin bunlara vermek istediği dersi hiçbir zaman kavramadılar. Bir kez olsun 'Biz nerede yanlış yaptık' sorusunu kendilerine sorma eylem ve cesaretini göstermediler. Bunu yapmak yerine bir ara bunlar 'Stockholm sendromu' gibi ifadelerle kendi hezimetlerinden dolayı milletimizi suçlamaya kalkıştılar. Bugün de aynısını yapıyorlar. Şimdiden yenilgilerine, beceriksizliklerine bahane arıyorlar. Cumhur ittifakının, milletimizin nezdinde sahiplenildiğini gördükçe kendi itibarsızlıklarını örtmek için sandığı itibarsız hale getirmeye çalışıyorlar.

ONLARI TÜNELLERE GÖMDÜK

Fırat Kalkanı Harekatı'nda destan yazdık, Afrin'de de söyledik dinlemediler terör örgütleriyle iş birliği yaptılar. Anlamıyorlar, kusura bakmayın biz de gireriz. Girdik mi girdik. 3 bin 740 terörist etkisiz hale getirildi. Başta söyledik, inlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız dedik. Suriye'ye kaçtılar, oradan da kovaladık. Ne tür tüneller yapmışlar. Onları o tünellere göndük. Güneydoğu'da  tüneller açmışlardı. Onları oralara göndük, bundan sonra da gömeriz.