CiddiGazete- Dünya genelinde 65 milyon insana bulaşan, bir buçuk milyondan fazla insanın ise hayatına mal olan coronavirüs (Covid-19) için Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşıya ilk onay İngiltere’den geldi.

Aşılamanın gelecek haftalarda başlaması beklenirken bu onay haberi salgın yüzünden zor günler geçiren turizm sektörü için yeni bir umut oldu.

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre Hindistan’da birçok seyahat acentesi, coronavirüs aşısı olmak için turizm/sağlık turları düzenleme kararı aldı.

Press Turst India isimli haber ajansına konuşan bazı seyahat acenteleri ve turizmciler, ‘3 gece konaklamalı’ Covid-19 aşısı turlarına başlayacaklarını duyurdu.

Henüz İngiltere’de coronavirüs aşısının eczanelerde satılıp satılmayacağı bilinmezken, ismini açıklamayan bir Hint yetkili, “Pfizer ve BioNTech’in aşısına onayın çıktığının açıklanmasından sonra İngiltere vizesi olan birçok Hint vatandaşından paket tur talebi geldi. Henüz önlemler, kurallar ve yasaklar belli olmadığı için bu paketleri resmi olarak açıklamıyoruz” dedi.