CiddiGazete- Çin, Covid-19’a karşı sıfır tolerans stratejisi kapsamında 5 bin odalı karantina merkezi kuruyor. 46 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılan, 260 milyon dolara mal olan merkez önümüzdeki günlerde açılacak.

Geleneksel Çin tarzı gri çatılı üç katlı binalardan oluşan devasa kompleksin inşasının üç aydan kısa bir süre aldığı bildirildi.

Çin, karantina alanlarını şehirden ayırmak için böyle bir yöntem izliyor. Ülkedeki karantina otellerinin yerine geçecek tesis, yurt dışından gelen yolculara hizmet verecek.

ROBOTLAR YEMEK GETİRECEK

Yolcuların doğrudan havaalanından otobüslerle karantina merkezine taşınacağı ve en az iki hafta süreyle burada kalacakları belirtildi. Odalarda görüntülü sohbet etmeyi uygun kılan kameralardan yer alırken, yapay zeka ile hastanın sürekli ateşi izleniyor, durumu kontrol ediliyor.

Öte yandan, karantina merkezinde yemek servislerinin robotlar tarafından yapılması da planlanıyor. Böylelikle en az şekilde temas sağlanması hedefleniyor.

EN MODERN KARANTİNA MERKEZİ

Dış İlişkiler Konseyi’nde küresel sağlık alanında kıdemli bir araştırmacı olan Yanzhong Huang, “Burası tartışmasız dünyadaki en modern karantina merkezi. Çok yüksek teknoloji ve çok sofistike malzemeler kullanılıyor” dedi.

Sözcü’nün aktardığına göre, resmi olarak Guangzhou Uluslararası Sağlık İstasyonu olarak adlandırılan karantina tesisi Çin'de türünün ilk örneği olarak öne çıkıyor. Huang, “Bu sadece geçici bir önlem değil. Çinli liderler bu pandeminin sona ermesinin biraz zaman alacağı ve ülke sınırlarının bu şekilde denetlenebileceği görüşünde. Bu gibi tesisler sıfır tolerans stratejisini kurumsallaştırmanın bir yolu olarak hizmet ediyor” diye konuştu.