CiddiGazete- Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında tansiyon yükselirken ABD’den skandal bir açıklama geldi. Daha önce de sözde Ermeni soykırımı ile ilgili açıklama ve taleplerde bulunarak Türkiye karşıtı bir tutum sergileyen Demokrat Senatör Robert Menendez, Akdeniz’deki gerilim ile ilgili konuştu.

Menendez, “Şimdi açık olalım, Akdeniz’de gerilim yapan tek ülke Türkiye. Bu sular Yunanistan’a aittir ve ABD Dışişleri Bakanlığı su götürmez bir şekilde ve açıkça Türkiye’nin bu konuda yalnız olduğunu ve bu gerilimden sorumlu olduğunu söylemesi gerek” ifadesini kullandı.

SKANDAL YORUMLAR BİTMİYOR

Yunan lobisini yürüten Amerikan Yunan Enstitüsü’nün bir etkinliğinde konuşan Menendez, Kıbrıs konusunda da, “Türkiye’nin müdahalesi barış sürecine zarar veriyor. Eğer Türkiye olmasaydı adadaki tarafların barış sağlayabileceğini her zaman düşünmüşümdür” yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapacağını açıklaması ve çalışmalara başlaması uluslararası kamuoyunda kriz yaratmıştı. Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in ortak çalışmasına ses çıkarmayan uluslararası kamuoyu Türkiye’nin Akdeniz’de sondaj çalışması yapmasına tepki göstermişti.

Ankara ise başta Avrupa Birliği olmak üzere Türkiye’ye karşı sergilenen tutumu eleştirerek çalışmalara devam edileceğinin sinyalini vermişti.