CiddiGazete- İngiliz haber ajansı Reuters'ın "son dakika" diye aktardığı haberde, ABD önderliğindeki ve omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu koalisyon sabaha karşı bir askeri operasyon gerçekleştirdi.

Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu'ndan Yusuf Hamid, Reuters haber ajansına konuştu. Türkiye'nin desteklediği güçlerin kontrolündeki bölgeye düzenlenen askeri operasyonun "ABD'nin bu bölgeye yaptığı ilk operasyon" yorumu yapıldı.

Hamid, "Şu an durum çok belirsiz. Tamamlanan operasyon Al-Humaira bölgesine yani Türkiye sınırına çok yakın. ABD yapımı Chinook ve Black Hawk (Kara Şahin) helikopterleri yer aldı. Bu Suriye Milli Güçleri'nin alanlarına yapılan ABD'nin ilk askeri helikopterli operasyonu" dedi.

Reuters'a konuşan kaynaklar, operasyon sırasında çatışmaların yaşandığına da dikkat çekti. Öte yandan haberde ABD destekli güçlerin helikopterle indirme yapmadığını ve geçmişte bölgede dronlar ile saldırı düzenlediğini de hatırlattı.

Operasyondan dakikalar sonra ise bir açıklama ABD’den geldi. Yapılan açıklamada bölgede IŞİD'in üst düzey isimlerinden birinin yakalandığını duyuruldu.

Açıklamada, "Yakalanan kişinin deneyimli bir bomba uzmanı olduğu ve terör örgütünün Suriye'deki üst düzey liderlerinden biri olduğunu tespit ettik. Operasyon sırasında hiçbir sivil yaralanmadı" denildi.

ABD, Şubat ayında benzer bir helikopterli operasyonu İdlib bölgesinde gerçekleştirmiş ve IŞİD'in lideri Kureyşi'yi öldürmüştü. 2019'da öldürülen IŞİD'in kurucusu Bağdadi'nin ölümünden sonra Kureyşi terör örgütünün başına getirilmişti.