CiddiGazete- California Eyaleti'ndeki Los Angeles'ın Beverly Hills semtinde 8 yıldır hizmet veren Cafe İstanbul'a Ermeni bir grup saldırı gerçekleştirdi.

Yerel saatle saat 21.00 sularında restorana giren 7-8 kişilik bir grup, içerideki masa ve sandalyeleri etrafa fırlattı.

Saldırı sırasında restoranda bulunan ve ailesinin güvenliğinden endişe ettiği için isminin açıklanmasını istemeyen Türk vatandaşı F.T. arka kapıdan kaçtıklarını söyledi.

F.T. "Maalesef gördüğünüz gibi saldırıya uğradık Ermeni vatandaşlar tarafından.

Ailemle otururken 7-8 kişi birden restorana dalıp, etrafı dağıtmaya başladılar. Kendimizi korumaya çalıştık. Kaçmaya çalıştık. Arka taraftan mahalleye kaçalım derken 50 metre ileriye koşarken, 15-20 kişilik bir grupla karşı karşıya geldik" dedi.

Yakınlarda kapısını açık buldukları bir binaya sığınarak orada bulunan bina sakinlerinin yardımı ile polisi aradıklarını ifade eden F.T. "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Korku içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

F.T. olayın ardından gelen polislerin soruşturmanın nefret suçu kapsamında açılacağını belirtiklerini ifade etti.

Olayın ardından restorana gelen Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, saldıran grubunun kimliğinin resmi olarak belirlenmediğini ifade ederek, restoranın bir süreden beri tehdit aldığını ve durumun ilgili makamlara iletilmiş olduğunu söyledi.

"Polis görevlisi, saldırıyı bir nefret suçu olarak araştıracaklarını söyledi" diyen Oğuz, bu olayların 1980'li yıllarda Los Angeles'ta başkonsolosların ve diplomatların şehit edildiği olayları hatırlattığını ifade etti.

ABD'NİN EN PAHALI SEMTİ

ABD'nin Güney Batı kısmında bulunan ve dünyanın 7. büyük ekonomisine sahip California Eyaleti'nin başkenti Los Angeles'ta yoğun bir Ermeni nüfus yer alıyor.

Özellikle Türkiye'den giden Ermenilerin en yoğun yaşağı şehir olan Los Angeles'taki Beverly Hills semti de pahalı evleriyle ünlü. ABD'nin en zengin isimlerinin yaşadığı Beverly Hills'te ev fiyatları 20 milyon dolardan başlıyor.