CiddiGazete- ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 5-11 yaş arasındaki çocuklara Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı yapılması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, 5-11 yaş arasındaki çocukların bu aşıyı olmasının getireceği faydanın, olası yan etkilerden daha üstün olduğuna vurgu yapıldı.

Dünyada tescillenen ilk Covid-19 aşısı olan, Mesajcı Ribo Nükleik Asit (mRNA) temelli aşının üreticileri, Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile Amerikan ilaç şirketi Pfizer’ın yetkilileri, çocuklar üzerinde yaptıkları klinik testlerin sonuçlarını FDA ile paylaşmış ve aşının coronavirüse karşı yüzde 90.7 oranında koruma sağladığını duyurmuştu.

FDA HENÜZ ONAY VERMEDİ

FDA henüz aşının 5-11 yaşları arasındaki çocuklara yapılmasına onay vermezken, “Kalpte iltihaplanma durumları çok nadir ve aşıyı olmanın faydaları çok daha fazla” denildi.

FDA, 5-11 yaş arasındaki çocuklara Pfizer-BioNTech aşısının yapılmasına onay verirse bu yaş grubu için bir ilk olarak kayıtlara geçecek.

Aşıya onay verilmesi durumunda, 5-11 yaş arasındaki gruba 12 yaş ve üzerindekilere verilen dozajın üçte birinin verileceği de belirtildi.