CiddiGazete- Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rus oligarklarının lüks jetleri ve yatlarını kaçırma çabaları da devam ediyor...

İngiltere’nin geçen hafta yaptırım listesine eklediği Rus milyarder Roman Abramoviç’in jeti dün İsrail'den Türkiye'ye geldi.

En son Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda görüntülenen Abramoviç'in jeti dün gece İstanbul'a iniş yaptı.

Tel Aviv'de çekilen fotoğraflarda Abramoviç VIP salonunda görülüyor.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın ele geçirdiği fotoğraflarda İngiliz Chelsea kulübünün sahibi Tel Aviv'de VIP salonda otururken görüldü. Reuters haber ajansı, Abramoviç'in jetiyle İstanbul'a gelip gelmediğinin ise henüz bilinmediğini aktardı.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir yetkili, Abramoviç'in Pazar gecesi Moskova'dan Ben Gurion Havalimanı'na uçtuğunu söyledi. Öte yandan uçağın geçen hafta da Türkiye'de olduğu kayıtlara geçti.

Abramoviç'in havalimanında çekilen fotoğraflarını Reuters haber ajansı paylaştı.

Son yıllarda Rus oligarkların uğrak noktası olan İngiltere'de geçen hafta ulaştırma bakanlığı bir açıklama yaparak Rus oligarklara ait helikopter ve jetlere el konulması için incelemelerin sürdüğünü aktarmıştı.

Abramoviç’in lüks yatı en son Karadağ açıklarında görüntülendi.

ABRAMOVİÇ'İN YATI DA İSTANBUL YOLUNDA

Reuters haber ajansı, Abramoviç'in 600 milyon dolar değerindeki yatı Solaris'in de Karadağ'dan İstanbul'a doğru hareket ettiğini aktardı.

Dün gece Solaris'in rotası kaldırılırken, en son "onay bekliyor" konumundaydı.