CiddiGazete- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Aliyev, "Dağlık Karabağ'a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz. Karabağ'daki Ermeniler kültürel özerklik sahibi olabilir" dedi

PAŞİNYAN: DİPLOMATİK ÇÖZÜM YOK

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabı üzerinden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara yönelik değerlendirmede bulunmuştu.

27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmaların diplomatik yolla çözülemeyeceğini belirten Paşinyan, "Şu aşamada krizin diplomatik yolla çözülmesi mümkün değil. Ermenistan tarafı için diplomatik olarak kabul edilebilecek her şey... Azerbaycan tarafı için artık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

NATO'DAN SARKİSYAN'A: TARAF DEĞİLİZ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i NATO Merkez Karargahında ziyaret etmişti.

Stoltenberg Sarkisyan'a çatışmada taraf olmadıklarını işaret ederek, "Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz" dedi.

ELE GEÇEN YERLEŞİM 125'E ULAŞTI

Azerbaycan ordusunca ele geçirilen 1 kasaba ve 21 köyle birlikte 27 Eylül'den bu yana ele geçirilen yerleşim birimi sayısı böylece 125'e ulaştı. Edinilen bilgilere göre Dağlık Karabağ'ın güneyinde bulunan Ermeni güçlere ait cephe hattının büyük ölçüde darbe aldığı ve zayıfladığı öğrenildi.

ERMENİSTAN BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 07.00 civarında Siyezen iline 3, saat 09.00 civarında Gebele iline 2, Kürdemir iline ise 1 füze fırlatıldığı belirtildi.

Füzelerin Ermenistan topraklarından atıldığı vurgulanan açıklamada, sivillerin hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.