CiddiGazete- Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının etkisiz kalacağını düşündüğünü söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rus medya kuruluşlarına Ukrayna'daki askeri harekat hakkında demeç veren Aliyev, Rusya'nın yeni yaptırımlara karşı mukavemet göstereceğini söyledi.

"BU UZUN BİR SÜRECİN BAŞLANGICI"

Aliyev, "Tahmin etmek zor ama açıkçası bu uzun bir sürecin başlangıcı. Açıkçası, Rusya devlet başkanı (Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma) kararını verdiğinde, sanırım bu sürecin uzayacağını anladı" dedi.

"PUTİN YAPTIRIMLARI HESABA KATTI"

Rusya'nın "potansiyeli, coğrafyası ve kabiliyetini" öne çıkararak her türlü yaptırıma karşı dirençli olduğunu savunan Aliyev, "Bu benim kişisel görüşüm ve Rusya'ya daha önce uygulanan yaptırımlar da bunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Yaptırımların etkisiz olacağı konusunda pozitif olduğunu açıklayan Aliyev, "Yaptırımlar aslında Rus üreticilerin ithalata bağımlılıklarını azaltmasına yardımcı oldu" diye konuştu.

Batı’nın "Rus ekonomisine elbette darbe indireceğini" belirten Aliyev, Putin'in harekat kararını verirken muhtemelen bunu da hesaba kattığını düşündüğünü söyledi.