Bütün dünyayı sarsan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bütün detaylar henüz açıklanmadı fakat Arjantin’de sıcak bir gelişme yaşandı... Bu hafta ülkede gerçekleşecek G20 Zirvesi kapsamında önceki gün Buenos Aires’e inen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile ilgili Arjantinli hâkim Ariel Lijo harekete geçti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün şikayeti üzerine Prens Selman hakkında soruşturma başlatma kararı alan Lijo’nun dün Arjantin Dışişleri Bakanlığı’na talepte bulunarak Türkiye ve Yemen’den bilgi istediği ortaya çıktı. Selman’ın ülkeye girmesinden sadece birkaç saat sonra yapılan açıklamada Yemen’de yaşanan şiddet olayları ve abluka ile ilgili bilginin yanı sıra Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak da Ankara’dan bilgi ve detayların talep edildiği duyuruldu.

TUNUS’TA HALKIN PROTESTOSUYLA KARŞILAŞMIŞTI

Ekim ayında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda yaşanan cinayetin ardından Riyad yönetimi önce Kaşıkçı’nın öldürülmediğini söylemiş ve daha sonra cinayetin “yanlışlıkla” olduğunu dile getirmişti. Ankara’dan kaynaklar cinayet emrinin Riyad yönetiminin üst düzey isimlerinden gelmiş olabileceğini vurgulamış fakat Prens Selman’ın ismini resmi olarak açıklamamıştı. Arjantin’e inmeden önce Orta Doğu turu yapan Prens Selman, Tunus’ta büyük protesto gösterileriyle karşılaşmıştı.