CiddiGazete- United Airlines, Ağustos ayının başlarında çalışanlarının Covid-19 aşısı olmasını zorunlu tutan ilk ABD’li havayolu şirketi oldu. Şirket, çalışanlarının aşı olduğuna dair belgelerini iletmesi için son tarihi 27 Eylül olarak belirledi.

United Airlines, son teslim tarihinin üzerinden bir gün geçmesinin ardından aşı olmamaya karar veren 593 çalışanı işten çıkaracağını basın açıklamasıyla duyurdu. Şirket, işten çıkarma sürecinin gelecek hafta salı gününden itibaren başlayacağını bildirdi.

NTV’nin aktardığına göre, United Airlines CEO’su Scott Kirby ve Yönetim Kurulu Başkanı Brett Hart tarafından çalışanlara gönderilen bir notta, “Aşı olmayan personelimizi işten çıkarmak, inanılmaz derecede zor bir karardı. Ancak ekibimizi güvende tutmak her zaman ilk önceliğimiz oldu” ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan şirket yetkilileri, çalışanların resmi fesih görüşmelerinden önce aşı olmayı seçerlerse işlerini koruyabileceklerini belirtti.

YÜZDE 99'UNDAN FAZLASI AŞILI

Öte yandan, havayolu şirketi dini ve tıbbi nedenlerle çalışanlarından aşı muafiyeti talepleri aldı. Ancak, yetkililer bu çalışanların havayolunun 67 binlik ABD işgücünün yüzde 3'ünden daha azını oluşturduğunu söyledi.

United Airlines muafiyet isteyenler hariç, ABD merkezli çalışanların yüzde 99'undan fazlasının Covid-19'a karşı aşılandığını bildirdi.