CiddiGazete- Beyrut limanında meydana gelen çok büyük patlamaların limana yakın bir depoda saklanan patlayıcı özelliği bulunan maddeden kaynaklandığı belirtildi.

Patlamaların ilk görüntüleri, sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı. Görüntülerde patlamanın meydana geldiği bölgeden büyük bir duman bulutunun yükseldiği görüldü. Dumanların yükseldiği alanda ikinci bir patlamanın da yaşandığı kameralara yansıdı.

50 ÖLÜ VAR

Siyah dumanlar "mantar bulutu" şeklinde gökyüzüne yükselirken Lübnan Sağlık Bakanlığı patlama sonucunda çok yüksek sayıda yaralının bulunduğunu açıkladı.

Reuters’ın yetkililerden edindiği bilgilere göre 78 can kaybı yaşanmış durumda.

Lübnan Kızıl Haç’ından yapılan açılamada ise en az 2 bin 700 yaralının bulunduğu belirtildi.

LÜBNAN BAŞBAKANI: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Patlamalar sonrası açıklamada bulunan Lübnan Başbakanı Hassan Diab, "Sorumlu olanlar bedelini ödeyecek" dedi.

PATLAMA KKTC’DEN DE HİSSEDİLDİ

Patlamanın şok dalgalarının kilometrelerce ötedeki KKTC’den de hissedildiği ifade edildi. KKTC’nin doğu kıyısında bulunan Gazimağusa’daki bazı vatandaşlar patlama sonrası gelen şok dalgasının bölgeden de hissedildiğini bildirdi.

ESKİ BAŞBAKAN’IN EVİNE ÇOK YAKIN

Yerel kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, Beyrut’ta meydana gelen patlama eski Başbakan Saad Hariri’nin evine oldukça yakın bir bölgede bulunuyordu.

Lübnan medyasının haberine göre, Hariri’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ayrıca Hristiyan Ketaib Partisi Genel Sekreteri Nizar Necaryan patlamada hayatını kaybetti.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN CAMLARI KIRILDI

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, bölgedeki Büyükelçilik çalışanlarının durumunun iyi olduğunu açıkladı. Çakıl patlama nedeniyle Türkiye Büyükelçiliği’nin camlarının kırıldığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

- Lübnan'daki patlamada iki vatandaşımız hafif şekilde yaralandı. Durumları iyi. Acil şifa diliyorum.

- Büyükelçiliğimiz acil durum hatları (+961 3 944 904, +961 70 622 012) ve Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+90 312 292 2929) 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindedir.

MANTAR BULUTUNUN ANLAMI

Mantar bulutu en yaygın olarak nükleer patlama ile ilişkilendiriliyor ancak yeterince güçlü meydana gelen herhangi bir patlatma veya tutuşmanın da aynı etkiyi üretebileceği biliniyor.