CiddiGazete- ABD'nin Ukrayna'daki vatandaşlarını ülkeden ayrılmaya çağırmasının ardından, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. İki lider arasındaki telefon görüşmesi 1 saat 2 dakika sürdü.

"BEDELİ AĞIR OLUR"

Görüşme sonrası yapılan ilk açıklamada ise Biden'ın Putin'i bir kez daha uyardığı belirtildi. Görüşmede, Putin'i Ukrayna'ya saldırması durumunda bunun bedelinin ağır olacağı yönünde uyarıldığı ifade edildi.

TALİMAT VERMİŞTİ

ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin artması nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev Büyükelçiliğindeki bazı personellere ülkeden ayrılma talimatı vermişti.

Ayrıca ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan dün düzenlenen basın toplantısında Rusya'nın, 20 Şubat’ta sona erecek Pekin Kış Olimpiyatları bitmeden Ukrayna'yı işgal edebilme ihtimali olduğunu ifade etmişti.

ZELENSKY ÇAĞRI YAPMIŞTI

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de bugün bir açıklamada bulunmuştu. Ukrayna lideri, artan gerilim nedeniyle halka sükunet çağrısında bulunarak, "Planlı hareket ediyoruz. O yüzden kimseden korkmuyoruz, panik yapmayın, her şey kontrol altında" ifadelerini kullanmıştı.