ABD'nin Viyana Büyükelçiliğinin Facebook sayfasından yaptığı duyuruya göre, yeni uygulama için geçen hafta ABD'nin Viyana Büyükelçisi Trevor D. Traina ile ülkenin McDonald's sorumlusu Isabelle Kuster anlaşma imzalandı.

Sayfada yapılan açıklamada "Avusturya'ya giden ABD vatandaşları seyahatleri sırasında sorun yaşadıklarında herhangi bir McDonalds'a gidebilir. Personel, onların büyükelçilik ile iletişime geçmesine yardımcı olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yeni anlaşma kapsamında, McDonald's çalışanları pasaportunu kaybeden veya herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan ABD'li turistlerin büyükelçilikle iletişime geçmelerine yardım edecek.

Uygulamayla dalga geçen bazı Facebook kullanıcıları 'McPassport', 'McVisa' paylaşımları yaptı. Bazıları da 'McDonald's çalışanlarının ABD vatandaşlarına yardım edebilecek kadar İngilizce bilip bilmediklerini' sorguladı.

Bir kullanıcı Twitter'da yaptığı paylaşımda "McVize?: ABD'nin Viyana Büyükelçiliği seyahatlerinde sorun yaşayan ABD'lilere McDonald'lardan yardım alabileceğini söyledi" dedi.

Başka bir kullanıcı ise esprili bir dille “Bir patates kızartması, bir McVize lütfen” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Sputnik