CiddiGazete- Rusya'nın Ukrayna işgalinde 5. güne girilirken, Belarus'ta bugün düzenlenecek ateşkes görüşmelerinin sonucu heyecanla bekleniyor.

Belarus Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Ukrayna sınırında düzenlenecek görüşme için hazırlanan masanın fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta, uzun bir masada Rus ve Ukrayna bayrakları görülüyor.

Belarus Dışişleri sözcülerinden Anatoli Glaz, hazırlıkların tamamlandığını, Rus ve Ukrayna heyetlerinin de ülkeye ulaştığını söyledi.

Rus müzakereci Vladimir Medinsky ise Ukrayna'daki tüm tarafların çıkarına olacak bir anlaşmaya varmaya istekli olduğunu açıkladı. Medinsky görüşmelerin bugün TSİ 12.00'de başlamasını beklediğini belirtti.

ZELENSKİ: SONUÇ VERECEĞİNE İNANMIYORUM

Belarus'un Rusya'nın işgaline verdiği desteğe rağmen Ukrayna, Belarus'ta Rusya'yla masaya oturmayı kabul etmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise müzakereler için "Belarus’taki görüşmenin sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli" demişti.

Zelenski daha önce de görüşmelerin Belarus'ta yapılmasına itiraz ederek "Eğer bölgenizden saldırgan bir eylem olmasaydı, Minsk'te konuşabilirdik... Görüşmeler için diğer şehirler mekan olarak kullanılabilir. Elbette barış istiyoruz, görüşmek istiyoruz, savaşın bitmesini istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü. Ruslara buraları teklif ettik" diye konuşmuştu.