CiddiGazete- Teknoloji Grubu Bosch, Avrupa otomotiv endüstrisini olumsuz etkileyen otomobil belleği (çip) krizi sürecinde Almanya'nın Dresden kentinde 1 milyar euroyla tarihinin en büyük yatırımını yapacağını geçtiğimiz haziran ayında açıklamıştı.

Bosch’tan yapılan yeni açıklamada, çip üretimi için 400 milyon tutarında daha yatırım yapılacağı duyuruldu.

Yatırımın Almanya ve Malezya'da yapılacağı belirtilen açıklamada, 400 milyon euro büyüklüğündeki bütçenin büyük bölümünün şirketin haziran ayında 1 milyar euro yatırımla açtığı, Dresden'de bulunan ve 300 mm boyutunda çip plakası üreten fabrikasının genişletilmesi için kullanılacağı vurgulandı.

Açıklamada 50 milyon euro tutarındaki kaynağın ise Stuttgart yakınlarında bulunan, 200 mm çip plakalarının yanı sıra halihazırda otomobil parçaları ve otomasyon sistemleri üreten Reutlingen yerleşkesinde kullanılacağı belirtildi.

Alman teknoloji devi aynı zamanda Malezya'nın Penang kentinde bulunan bir yarı iletken test tesisinin de fonlanacağını duyurdu ancak yatırım seviyesiyle ilgili detay vermedi.

Çip krizi nedeniyle, başta bilgisayar ve veri merkezleri için üretim yapan dünyanın en büyüklerinden Intel de geçen hafta gelecek 10 yıl için Avrupa'da 80 milyar euroya kadar yatırım yapacağını duyurmuştu.